Vlnr. Aniek Hof, Liz Brockötter en Mineke Betting. Foto: Achterhoekfoto.nl
Vlnr. Aniek Hof, Liz Brockötter en Mineke Betting. Foto: Achterhoekfoto.nl

Hoge Hakken Glitter Bingo succesvol

Algemeen

Groenlo - Ze zijn er een beetje beduusd van. De drie organisatoren Mineke Betting, Liz Brockötter en Aniek Hof hadden gehoopt op 100 deelnemers. "Dat zouden we al prachtig hebben gevonden." Vrijdagavond kwamen bijna 300 vrouwen en mannen naar de Bron voor de Hoge Hakken Glitter Bingo. "Dit is echt ver boven verwachting!" In Nederland wordt 1 op de 7 vrouwen getroffen door borstkanker. Dat zijn zo'n 16.000 diagnoses per jaar en minstens 41 per dag. Jaarlijks overlijden er 3200 mensen aan de gevolgen.

Door Kyra Broshuis

De bingo wordt georganiseerd voor het goede doel Pink Ribbon. De organisatie, de vrijwilligers van de Bron, en de bezoekers dragen allemaal een 'touch of pink'. De stemming is vrolijk. "Het is net de dameszitting," aldus een bezoekster. Het geroezemoes in de zaal verstomt als Mineke Betting de bingo opent en een kaars aansteekt voor iedereen die er helaas niet meer bij kan zijn. Zelf is ze vrijwilliger geworden bij Pink Ribbon omdat haar moeder werd getroffen door borstkanker. "Ik ben ontzettend blij dat ze vanavond in de zaal zit."
Presentator Patrick Pos kondigt de verschillende bingodraaiers aan. "Voor iedereen die aan het eind van de avond geen prijs heeft gewonnen, is er nazorg geregeld," zo grapt hij. Als eersten komen Janine Tops en Anneke Rave het toneel op voor de eerste bingoronde. Daarna is het de beurt aan Nicole Pothof en vervolgens Ellen Cuppers, die ook nog een optreden verzorgt. Het is een complete avond uit, er zijn cocktails, kleine tompoucejes en bitterballen. De bekende Grolse band Curls on Fire zorgt voor de muzikale noot. Ook is er een snelcursus salsa dansen door Salsa Conquista. Deze organisatie heeft ook de hoofdprijs, een salsaworkshop voor 20 personen, beschikbaar gesteld. De avond heeft tot nu toe 2780 euro opgebracht. De eindstand wordt later deze week bekend gemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant