Bas Broshuis, Niels Rondeel en Gerrit Pfeifer (vlnr) maken het definitieve bedrag voor KiKa bekend. Uiterst recht teammanager Michel Hoffman. Foto: pr.
Bas Broshuis, Niels Rondeel en Gerrit Pfeifer (vlnr) maken het definitieve bedrag voor KiKa bekend. Uiterst recht teammanager Michel Hoffman. Foto: pr.

Ten behoeve van KiKa: definitieve opbrengst van Pfeifer Challenge is € 59.130,12

Algemeen

Groenlo - De op 28 en 29 augustus gehouden Pfeifer Challenge kent een definitieve opbrengst van € 59.130,12. Dit prachtige bedrag komt ten goede van de Stichting KiKa.

Door Theo Huijskes

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus speelden een twaalftal recreatieve en amateurwielrenners (Bas Broshuis, Maurice Gelinck, Arnold Harbers, Eddy Lamers, John Ligtenberg, Bobby Mellendijk, Jacky Mellendijk, Sander Olijve, Gerrit Pfeifer, Francesco Rave, Arjan Ribbers en Niels Rondeel) het klaar om een monsterklus te klaren. De mannen moesten in één ruk binnen een tijdsbestek van 36 uur een afstand van 1.000 kilometer afleggen. De rit richting Parijs met het motto 'Een rondje Eiffeltoren' ging op de vrijdagmorgen van start in Maastricht en beleefde een unieke finish op de zaterdagavond op een bomvolle Markt in Groenlo. Na afloop van een massale intocht oftewel ontvangst in hartje Groenlo werd de opdracht toen afgesloten met de aanbieding van een cheque met de voorlopige opbrengst ad € 50.130,13. De daarna nog volgende stortingen, alsmede spontane donaties hadden tot gevolg dat het uiteindelijke bedrag nog eens met een slordige negenduizend euro werd verhoogd.

Het waren ditmaal de initiatiefnemers van de Pfeifer Challenge, te weten Gerrit, Niels en Bas, die de definitieve cheque overhandigd kregen uit handen van teammanager Michel Hoffman. De definitieve opbrengst werd afgelopen zaterdagavond bekendgemaakt tijdens een gezamenlijke afsluitende avond voor de renners en hun begeleiders. Daarbij werd nog eens aangetekend dat het inzamelen van gelden voor KiKa meer dan belangrijk is. Helaas overlijdt heden ten dage nog steeds 25% van de kinderen die aan kanker lijden. KiKa wil de genezingskans naar 95 procent verhogen. Om geld te genereren zijn sinds begin dit jaar tal van acties georganiseerd en sponsoren gevonden. Het resultaat van al deze inspanningen is nu het prachtige door de Pfeifer Challenge bijeen gebrachte geldbedrag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant