Medewerkers van Klein Poelhuis bezig met het aanbrengen van de aanstootbeveiliging onder de brug. Foto: Kyra Broshuis
Medewerkers van Klein Poelhuis bezig met het aanbrengen van de aanstootbeveiliging onder de brug. Foto: Kyra Broshuis

Bescherming voor brug én voor boot

Algemeen

Groenlo - Afgelopen dagen zijn de medewerkers van Klein Poelhuis Konstruktie uit Winterswijk bezig geweest aan de gracht in Groenlo. Bij de brug over de Eibergseweg wordt een bescherming aangebracht. "We bouwen een constructie voor onder de brug waardoor zowel de brug als de boten die eronderdoor varen niet beschadigd raken. Deze aanstootbeveiliging hebben we deels al op de werkplaats gemaakt," vertelt één van de medewerkers van het bedrijf.

Door Kyra Broshuis

Constructie
De onderdoorgang bij deze brug is lang, laag en donker. Het is al regelmatig voorgekomen dat de boten tegen de kant gebotst zijn. Dat is vanzelfsprekend niet goed voor de boten maar ook niet voor de brug. Klein Poelhuis heeft een 16 meter lange constructie gemaakt met aan de weerszijden houten stootbalken. Middels een ponton wordt het gevaarte in de gracht geladen. De medewerkers zelf gaan in waterdichte pakken onder de brug om het gevaarte degelijk te bevestigen.

Uitstel van vernieuwing?
De geïnteresseerde Grollenaren staan langs te kant te kijken naar de voortgang. "Dan zal het nog wel even duren voor deze brug vernieuwd wordt. Zo'n investering doe je niet voor een paar maand," zo luidt het enigszins achterdochtige commentaar van een van de toeschouwers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant