Zes van de zeven jubilarissen met vlnr Gerrit Oosterholt, Gerry van Dongeren, Wim Roes, Henk Porskamp, Hans Koehorst en Paul Overkemping. Foto: Marcel Houwer.
Zes van de zeven jubilarissen met vlnr Gerrit Oosterholt, Gerry van Dongeren, Wim Roes, Henk Porskamp, Hans Koehorst en Paul Overkemping. Foto: Marcel Houwer.

Kwaliteitsimpuls voor jeugdvoetbal Grol

Algemeen

GROENLO - De algemene ledenvergadering van sportvereniging Grol was er één met talrijke pieken. De Groenlose amateurvoetbalclub, in de volksmond beter bekend als dé Grol, telde aan het eind van het seizoen 2014-2015 namelijk 1.360 leden, waarvan 485 ondersteunende leden (donateurs) en 560 jeugdspelers actief in competitieverband, 375 direct of indirect bij de club betrokken vrijwilligers en daarnaast 300 grote en kleine sponsoren en 150 donateurs bij de Businessclub.

Door Theo Huijskes

Traditiegetrouw werd de jaarvergadering vooraf gegaan door een korte herdenkingsdienst bij het monument 'Bewogen staan wij stil', waarbij de overleden leden werden herdacht. De vergadering zelf stond in het teken van het beleidsplan 2015-2017, op verzoek van de gemeente Oost Gelre in de plaats gekomen van de jaarlijkse speerpunten. Voorzitter Hans Scheinck ontvouwde dit plan door de zes doelen uit dit plan aan te geven.

Financieel gezond
Naast een lijvig jaarverslag van secretaris Tonnie Zieverink kon penningmeester Hans van Halm melden dat de club financieel gezien een goed seizoen achter de rug heeft. Zo kwam er € 17.500 meer binnen dan er was begroot, terwijl de kosten binnen de begroting bleven. Het positieve bruto resultaat kwam uit op € 18.170, waarvan een bedrag ad € 12.500 is gestort in het Fonds Kwaliteitsimpuls Jeugdopleiding. Hierdoor komt de netto winst over het afgelopen voetbaljaar uit op € 5.670. Daarmee is het voor de jeugdopleiding thans beschikbare startbedrag € 29.000. Penningmeester Van Halm kon de ledenvergadering tevens een sluitende begroting aanbieden voor het seizoen 2015-2016. Het boekjaar van de SEAG (Stichting Exploitatie Accommodatie s.v. Grol) is afgesloten met een batig saldo van € 10.498. Het balanstotaal per 30 juni 2015 bedraagt € 258.060. Bij de bestuursverkiezing werden Noëlle Neeleman en Tonnie Zieverink herkozen en werd Bart Porskamp gekozen tot hoofdbestuurslid voetbaltechnische zaken.

Kwaliteitsimpuls
De sv Grol wil de kwaliteitsimpuls bij de jeugd bewerkstelligen met een vernieuwde technische structuur, de invoering van een kwaliteitsplan jeugd en de kaderschool sv Grol. Om dit goed te doen, heeft het bestuur een extern onderzoek laten uitvoeren. Daaruit kwam naar voren dat bij Grol op organisatorisch terrein alles goed voor elkaar is, maar dat er voetbalinhoudelijk veel verbeterpunten zijn. Dit heeft geleid tot maar liefst 22 aanbevelingen. Dat is voor het Grolbestuur aanleiding om volgend seizoen veranderingen door te voeren in de organisatiestructuur bij de jeugd, de taakverdeling, selectie van alleen nog gediplomeerde selectietrainers, en het opvoeren van het aantal trainingen voor de selectieteams A tot en met F tot driemaal per week.

Jubilarissen
Een zevental leden viel de eer te beurt om uit handen van Grolvoorzitter Hans Scheinck de gouden Grolspeld in ontvangst te nemen voor hun 50-jarig lidmaatschap. Het ging hierbij om Gerrit Oosterholt (74), voorheen speler in diverse elftallen en heden ten dage nog steeds een trouw Grolsupporter, Wim Roes (73), lid sedert 1965 en in 1993 penningmeester van het jubileumcomité 'Grol 75 jaar'; Paul Overkemping (62), voorheen 15 jaar speler van Grol 1 en later als vrijwilliger werkzaam in functies ten behoeve van de jeugd; Henk Porskamp (72), leider van lagere elftallen, vrijwilliger en kantinebaas; Hans Koehorst (70), voorheen speler van Grol 7 en Gerry van Dongeren (62), tal van functies bekleed hebbende, zoals lid jeugdbestuur, bestuur supportersclub, loop(herstel)trainer, clubfotograaf enzovoort. Hendrik Luttikholt (82) was niet aanwezig omdat hij de speld liever niet in ontvangst wenst te nemen.

"Een gouden speld kost de club teveel geld. Maar ik blijf wel gewoon lid en dat tot de laatste snik", aldus de reactie van jubilaris Luttikholt.
Daarnaast werd er een Vriendschapsteken sv Grol) uitgereikt aan Johnny Bos en Frans Klein Gunnewiek, die beiden 25 jaar achtereen met veel passie en enthousiasme als grensrechter/assistent scheidsrechter hebben gefunctioneerd en inmiddels zijn gestopt.
Door Grolpreses Hans Scheinck werd verder meegedeeld dat er een verenigingsoverleg is opgezet met andere sportverenigingen in Groenlo. De centrale vraag daarbij is: 'Wat kunnen we voor elkaar betekenen?' Ook is het de bedoeling dat de verenigingen een gezamenlijk plan bij de gemeente Oost Gelre gaan indienen met als doel om kinderen én volwassenen aan het bewegen te krijgen en te houden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant