Ook de allerkleinste jeugd kwam volop aan bod tijdens het AWS 2015.
Ook de allerkleinste jeugd kwam volop aan bod tijdens het AWS 2015.

Ten behoeve van Kanjers voor Kanjers: Opbrengst Achterhoek WielerSpektakel 2015 bijna 11 duizend euro

Algemeen

Regio - De vijfde editie van het Achterhoek WielerSpektakel is in alle opzichten een groot succes geworden. Dit laatste zeker wat betreft de financiële opbrengst, die zoals bekend in zijn geheel ten goede komt van de in geheel Oost-Nederland bekende en mateloos populaire Stichting Kanjers voor Kanjers. Deze in 2009 opgerichte organisatie mag een bedrag tegemoet zien van maar liefst € 10.925,00. De jubileum- oftewel eerste lustrumeditie vond op zondag 22 november jl. plaats in de gebouwen van uitgaanscentrum De Radstake in Heelweg en met name in het buitengebied rondom dit horeca-etablissement.

Door Theo Huijskes

Was de organisatie van dit inmiddels in het gehele wielerland Nederland bekende evenement op de dag zelf al meer dan tevreden over de grote belangstelling van zowel de actieve deelnemers als het publiek, inmiddels is men dat ook over de geldelijke opbrengst.
Sabine Hoitink, coördinator communicatie van Kanjers voor Kanjers, is een gelukkig iemand.
"Hier doen wij het met ons allen voor. Gezamenlijk met tal van enthousiaste vrijwilligers een succesvol sportief evenement organiseren, waar iedereen met volle teugen van geniet. En wanneer je daarna ook nog eens een bedrag van bijna 11 duizend euro in de kas van Kanjers voor Kanjers mag storten, is het succesverhaal helemaal compleet."
Het spectaculaire wielerevenement in de Achterhoek heeft derhalve ook dit jaar alle verwachtingen overtroffen. In totaal hebben ruim 1.350 enthousiastelingen deelgenomen aan de diverse onderdelen van het jaarlijkse wielerspektakel. Te denken valt hierbij aan de Kanjers voor Kanjers-veldtoertocht, de Jeugd BMX- en MTB-clinic, een GOW-wedstrijd, een loopfietsenrace voor de allerkleinsten en de Pumptrack wedstrijd. De vele toeschouwers van jong tot oud, waaronder zelfs Sinterklaas en Zwarte Piet, maakten het spektakel in de Achterhoek compleet: een wielerfeest van en voor iedereen!
Sabine Hoitink: "Met de prachtige opbrengst kan Kanjers voor Kanjers weer vooruit. Anders gezegd, met het geld kunnen wij in het komende jaar weer veel kinderen in de Achterhoek blij maken. Zoals inmiddels alom bekend, zet Kanjers voor Kanjers zich in voor het welzijn van het kind, in het bijzonder door sport en spel. De opbrengst van het Achterhoek WielerSpektakel 2015 komt dan ook volledig ten goede van projecten voor sport en spel voor kinderen in de Achterhoek. Wij hebben het hier met name over die kinderen, waarvoor vanwege uiteenlopende redenen het beoefenen c.q. het beleven van sport en spel niet vanzelfsprekend is. Iedereen met een wens ten behoeve van het welzijn van het kind, kan met een aanvraag terecht bij Kanjers voor Kanjers. Voor meer informatie wil ik verwijzen naar www.kanjersvoorkanjers.nl."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant