Prins Remco I en adjudant Jeroen ontstaken in 2014 de lampjes in de Kerstboom. Foto: Theo Huijskes
Prins Remco I en adjudant Jeroen ontstaken in 2014 de lampjes in de Kerstboom. Foto: Theo Huijskes

Voor het derde achtereenvolgende jaar Vriendenkegelclub UTO zorgt weer voor Kerstboom op de Markt

Algemeen

Groenlo - Bij vlagen een stelletje ongeregeld, maar dat wel met een positieve, creatieve oftewel innovatieve insteek. Het zijn de leden van de vriendenkegelclub UTO (Uit Tegenweer Opgericht) die ieder jaargetijde, en dat ook tijdens het carnavaleske vijfde jaargetijde, binnen de Grolse gemeenschap van zich laten horen. Bij al die spontane impulsen ten behoeve de Vestingstad Groenlo staan voor de plaatselijke beoefenaars van de kegelsport te allen tijde twee uitgangspunten voorop: 'De gemeenschap Groenlo moet gediend zijn bij datgene wat wij doen en voor onszelf moet het wel gepaard gaan met de nodige gezelligheid!'

Door Theo Huijskes

Zo zorgt de club ook dit jaar weer voor een grote, totaal aangeklede en verlichte Kerstboom op de Markt in Groenlo. Het wordt dan al weer de derde achtereenvolgende maal dat aan dit initiatief vorm en inhoud wordt gegeven. En UTO zou UTO niet zijn wanneer de bekendmaking van deze actie niet op een strategisch uitgekiend moment plaatsvindt. Het was namelijk afgelopen woensdag tijdens een uiterst sportieve, maar volgens insiders van UTO wel erg ongelijke kegelwedstrijd tegen de leden van collega-vereniging De Zon, dat het nieuws officieel bekend werd gemaakt. Terwijl Sinterklaas nog op bezoek kwam en iedereen zich naast het bier en de wijn tegoed deed aan pepernoten, werd er al een voorschot genomen op de komende Kerst. Het nieuwsfeit kreeg daarnaast nog een loef afstekende aanvulling richting De Zon met de mededeling dat de Kerstboom 2015 wederom een plaats krijgt voor het Huys van Frederik Hendrik op de Markt, zodat 'De Zonners' vanuit hun clubhuis optimaal en doorlopend het goede Kerstgevoel kunnen beleven.
Ook nu zullen de UTO-initiatiefnemers Martin Geessinck en Michel Hoffman zorgen voor een circa 10 meter hoge boom. Na een dienstreis, inclusief een verkenning in binnen- en buitenland, is men erin geslaagd om bij Kerstboombedrijf De Wielakkker de boom te bemachtigen die men voor ogen heeft. Volgens beide heren moet het deze keer een boom zijn, die de voorgaande twee op alle onderdelen overtreft. Het uit Laurens Wolters en Rob Oude Luttikhuis bestaande technisch hart van UTO, volgens enkele serieuze leden van UTO het enige dat binnen de club goed functioneert, zal de voorbereiding, plaatsing, kortom de totale regie voor zijn rekening nemen. Evenals in voorgaande jaren wordt ook deze keer de boom op de elfde van de twaalfde (vrijdag 11 december a.s.) geplaatst en zal de verlichting worden ontstoken (door wie?) op de twaalfde van de twaalfde (zaterdag 12 december a.s.). Bij dat officiële ritueel zal de boom worden aangeboden aan het bestuur van de Stichting Geniet Stad Groenlo. De boom zal voor een ieder te bewonderen zijn tot woensdag 30 december a.s.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant