Maaltijdvoorziening uitgebreid

Algemeen

OOST GELRE - De maaltijdvoorziening van de Stichting Hulpdienst Een Helpende Hand breidt zijn verzorgingsgebied uit naar de gehele gemeente Oost Gelre.

Momenteel worden er dagelijks zo'n 120 warme maaltijden aan huis bezorgd. Inwoners van Harreveld, Lichtenvoorde, Lievelde, Mariënvelde, Vragender en Zieuwent maken momenteel gebruik van de maaltijdservice die tot stand komt in nauwe samenwerking tussen
Een Helpende Hand en Careaz Antoniushove te Lichtenvoorde. Vorig jaar heeft de stichting, die geheel uit vrijwilligers bestaat, stil gestaan bij het feit dat de miljoenste maaltijd sinds haar oprichting in 1982 was verstrekt.

De 'tafeltje dekje maaltijden' worden in de keuken van Antoniushove bereid en de chauffeurs annex maaltijdbezorgers van de stichting zorgen ervoor dat deze warm bij de mensen thuisgebracht worden.
Sinds 1 september 2014 gebruikt de Stichting Hulpdienst Een Helpende Hand nieuwe stapelbare warme maaltijd-boxen van zeer licht kunststof materiaal. Met onder meer als voordeel, zoals afgelopen jaar is gebleken, dat de maaltijden langer warm blijven.

Het bestuur van de stichting heeft mede daarom besloten dat officieel met ingang van 1 januari 2016, ook warme maaltijden bezorgd gaan worden in Groenlo en Zwolle bij Groenlo. Dit ook op basis van incidentele verzoeken van cliënten.

Toewijzing van maaltijdverstrekking gebeurt na een gesprek met een vrijwilliger van de stichting Hulpdienst Een Helpende Hand.

Momenteel is de prijs voor een warme maaltijd € 7,20; voor een warme maaltijd met rauwkost € 7,70. Voor bezorging in Groenlo en Zwolle, postcode 7141, zal € 0,20 extra bezorgkosten berekend worden. Het is prettig dat door de uitbreiding van het verzorgingsgebied meer cliënten gebruik kunnen gaan maken van de smakelijke warme maaltijden die elke dag met verse ingrediënten bereid worden in de keuken van Careaz Antoniushove.

De Stichting Hulpdienst Een Helpende Hand heeft telefonisch spreekuur op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 10.00 uur. Het telefoonnummer is 0544 – 373337.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant