Oud-prinsen Ferry Broshuis en Cees van der Zant worden geïnterviewd. Foto: Theo Huijskes
Oud-prinsen Ferry Broshuis en Cees van der Zant worden geïnterviewd. Foto: Theo Huijskes

Carnaval Groenlo ruim aan bod bij Omroep Gelderland

Algemeen

Met een speciale documentaire over 53 jaar CV De Knunnekes

Groenlo - Dat Groenlo een bijzondere plaats inneemt op carnavalsgebied in Gelderland, wordt wel bewezen door de ruime aandacht die Omroep Gelderland tijdens De Drie Dolle dagen gaat besteden aan het festijn in de carnavalsveste Grolle. Niet alleen wordt zondagmiddag de optocht live uitgezonden, ook zondagavond kan de liefhebber nog genieten van een samenvatting. Daarnaast wordt er op maandag 8 februari a.s. (Rosenmontag) een documentaire uitgezonden over de 53-jarige geschiedenis van de Groenlose carnavalsvereniging De Knunnekes, waarbij tevens de activiteiten van dit jaar aan bod komen.


Door Theo Huijskes

"Het is Omroep Gelderland vorig jaar uitstekend bevallen. Vandaar dat zij dit jaar met veel plezier terugkomen om kleurrijke opnames te maken", vertelt Roy Oostendorp als contactpersoon van de Grolse carnavalsclub voor de regionale omroepzender. "En dat terugkomen levert een soort drieluik op, te weten op de zondagmiddag, de zondagavond en de maandagavond. Geweldige pr voor het stadje Groenlo en natuurlijk voor De Knunnekes in het bijzonder."

Er wordt zeker veel verwacht van de documentaire. Hiervoor zijn reeds tal van opnames gemaakt. Onder andere bij het prinsenbal in november, de buutavonden in januari en op tal van plekken in Groenlo. Voor de documentaire heeft Omroep Gelderland speciaal freelance programmamaker Frank Janssen uit Almelo van het bedrijf De Draaibank ingeschakeld om dit te verzorgen. Het resultaat zal een aaneenschakeling zijn van carnavaleske activiteiten en interviews met belangrijke personen, zoals prins Michaël I en adjudant Christof, de winnende schlagerschrijver, de wagenbouwer, de dochter van de prins als dansmarietje, de carnavalsles op de basisscholen enzovoort. Vanzelfsprekend komen ook oud-prinsen aan het woord, zoals Cees van der Zant, mede-oprichter, oud-secretaris en oud-prins van De Knunnekes (1978) en Ferry Broshuis, oud-prins (1978), bestuurslid, buutreedner, tekstschrijver, oud-Kapstoklid enzovoort.

Bij de live tv-uitzending van de carnavalsoptocht zijn ook enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo zal het commentaar niet worden verzorgd vanuit een gesloten cabine. Ditmaal wordt gekozen voor de wijze zoals dat in Duitsland op Rosenmontag gebeurd. Op de Markt in Groenlo komt derhalve een platform waarop een tafel met stoelen staan met daarop een tweetal commentatoren, te weten Ralph Tip en oud-Grollenaar Willem te Molder. Verder is evenals vorig jaar Narell Keizer namens Omroep Gelderland als producer van de partij met een team camera-, geluids- en andere medewerkers. Ook dit jaar wordt er niets aan het toeval overgelaten.

Van de zijde van CV De Knunnekes wordt op een professionele wijze medewerking verleend. Roy Oostendorp daarover: "Wij zijn enorm blij met de goede samenwerking met Omroep Gelderland en willen dat graag continueren. Er is in ieder geval sprake van een goede klik en dat alleen al smaakt naar meer."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant