Grolvoorzitter Hans Scheinck tijdens zijn sprankelende buut. Foto: Theo Huijskes
Grolvoorzitter Hans Scheinck tijdens zijn sprankelende buut. Foto: Theo Huijskes

Geslaagde carnavalsavond bij Grol en UTO

Algemeen

GROENLO - Carnavalsvereniging De Knunnekes bestaat 53 jaar. Niet helemaal die periode, maar wel circa 50 jaar bestaat ook reeds de Grolavond op de woensdag voorafgaande aan De Drie Dolle Dagen in Groenlo. Een niet meer weg te denken traditie, die de laatste jaren niet alleen door de voetbalvereniging sv Grol wordt ingevuld, maar ook door de in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof gehuisveste kegelclub UTO (Uit Tegenweer Ontstaan). Zo ook afgelopen woensdag.

Door Theo Huijskes

De regie van de massaal bezochte avond was in handen van gastheer Rob Porskamp en het gevarieerde programma werd gepresenteerd door Dominic Monasso. Vanzelfsprekend vormde de binnenkomst van stadsprins Michaël I en zijn adjudant Christof, vergezeld van partners, familie en vriendengroepen, alsmede de raad van elf een hoogtepunt van de avond. Daarvoor hadden Jonkheer Tim Penterman en Jonkvrouw Esmée Veld van De Tönnekes, alsmede de op dat moment nog in functie zijnde Tweede Jeugdprins Fons Koldeweij en Tweede Jeugdadjudant Leo Koldeweij, vergezeld van Antje's Showorkest, hun intrede gedaan in het sfeervol ingerichte en aangeklede Sportcafé.

Ook deze keer werd er gezorgd voor een avondvullend programma, bestaande uit toespraken, buuts, alsmede muziek en zang. De vriendengroep van prins en adjudant, met de voor veel uitleg in aanmerking komende naam De Snikkels, zorgde evenals tijdens de in januari gehouden vijf buutavonden voor de overhandiging van de wedstrijdbal. Naast acts van UTO, uitreiking van onderscheidingen door de beide carnavalshoogheden van dit jaar en veel muzikaal geweld van Antje's Showorkest, voorafgegaan door een intro van Patrick Pos, kende het programma een viertal hoogtepunten.

Allereerst was dat het debuut op de Grolavond van leerling-buutreedner van de HBS (Hogere Buut School) Emiel Garstenveld, die met glans slaagde voor zijn toelatingsexamen. De toespraak van prins Michaël I, gevolgd door een door hemzelf gecomponeerd lied 'Een eer om hier bij de S.V. Grol te zijn!' van adjudant Christof vielen bijzonder in de smaak. Een voltreffer was ook het optreden van de leden van de technische commissie van CV De Knunnekes. Met de eveneens door Christof Elsinghorst gecomponeerde en van een muzikale injectie voorziene schlager 'Doo bus mien stad', ging het dak van het Sportcafé er bijna af.

Een ander hoogtepunt van de avond was de door Grolvoorzitter Hans Scheinck verzorgde buut. Een gloed- en humorvol, tevens met fantastische woordspelingen doorspekt betoog. Gelet op het door de Grolpreses met zijn buut bereikte kwaliteitsniveau, kan hij zonder een opleiding aan de HBS zijn opwachting maken in de grote 'noaletonne' tijdens de jaarlijkse buutavonden van de Grolse carnavalsclub. Zeker nadat hij op 1 april is gestopt als gemeentesecretaris - algemeen directeur van de gemeente Winterswijk, moet het voor geboren en getogen Grollenaar Scheinck een uitdaging zijn om die stap te maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant