Een trotse commissaris Henk veld met zijn zonen Hans (links) en Benno (midden). Foto: Theo Huijskes
Een trotse commissaris Henk veld met zijn zonen Hans (links) en Benno (midden). Foto: Theo Huijskes

Diverse onderscheidingen van Knunnekes

Algemeen


GROENLO - Bij carnavalsvereniging De Knunnekes in Groenlo wordt altijd gesproken over 'De Drie Dolle Dagen'. In de praktijk zijn het er veel meer. Maar ieder jaar wordt er in de carnavalsveste Grolle, naast het feestvieren, ook aandacht geschonken aan personen die zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden.

Door Theo Huijskes

Aan Grollenaar Rob Timmen werd dit jaar het Gouden Knunneke uitgereikt. De onderscheiding werd de man, die zich reeds tientallen jaren achtereen heeft ingezet voor De Knunnekes, opgespeld door president Rob Stokkers. Timmen heeft een lange staat van dienst met betrekking tot de carnavalsoptocht. In totaal heeft hij 33 jaar achtereen deel uitgemaakt van de optochtcommissie. In die periode was hij ondermeer senator, optochtcommandant en maakte hij verder een periode deel uit van het algemeen bestuur van CV De Knunnekes. Rob Timmen wordt gezien als iemand die nooit op de voorgrond treedt, maar met name achter de schermen veel werk verricht. Na in de optochtcommissie plaats te hebben gemaakt voor aanstormend jong talent, heeft hij samen met Jos Spiekker en sinds dit jaar ook Peter Wieggers de commissie straatversiering met daaraan gekoppeld het zogenoemde ballonnenfonds vorm gegeven.


Vrijdagmiddag werd de zogenoemde 'Kopperspeld' uitgereikt aan een in Groenlo woonachtige bierbrouwer, in dienst van de Grolsch. Deze bijzondere speld werd voor het vierde jaar uitgereikt door de Garde Narren Academie Groenlo 't Kopper van CV De Knunnekes. Waren het in 2013, 2014 en 2015 respectievelijk de Grolsch-medewerkers Theo Luttikholt, Benny Klein Tank en Hennie Wassink, die de eer te beurt viel, deze keer ging de onderscheiding naar Grollenaar Tonnie Rondeel. De uitreiking vond evenals in voorgaande jaren plaats op de plek waar voorheen het Grolsch-complex heeft gestaan, en dat is bij de koperen brouwketel nabij het Park 1615. Rondeel, die al meer dan 30 jaar bij Grolsch werkzaam is, kreeg de onderscheiding opgespeld door Eddy Konings. Daarvoor was het Herman Oosterholt, voorzitter van 't Kopper, die Rondeel op een humoristische wijze toesprak.

Bijzonder carnavalslied
Ook is CV De Knunnekes weer een nieuwe Hofleverancier rijker. Deze eer ging dit jaar naar Maarse Drukwerk. De oorkonde met het bijbehorende schildje werden uitgereikt aan oprichter Wim Maarse en zijn zoon Fabian, de huidige directeur van het in Eibergen gevestigde, moderne grafische bedrijf met klanten in de gehele regio. Vader Wim en zoon Fabian, beiden carnavalisten in harten en nieren, zijn bijzonder vereerd met deze mooie onderscheiding.
Een wel heel bijzonder eerbetoon vond donderdagavond plaats bij de traditionele Veldavond van de Prinsen- en Eregarde van CV De Knunnekes. Tijdens deze 44e en daarom jubileumeditie van de opening van het Grolse carnaval werd Henk Veld sr, commissaris van de P&E garde, in het zonnetje te zetten. Veld heeft in november 2015 de leeftijd van 85 jaar bereikt. Dat werd gevierd met een door Fluit Maarten Kooiker en Duit Martin Geessinck georganiseerd Tirolerfeest, waarbij een speciaal erelied werd gepresenteerd: een innovatief en duurzaam cadeau, dat een afspiegeling is van wat Henk Veld voor CV De Knunnekes en voor de P&E garde betekent. Dit erelied, 'Henk Veld Lied', waarvoor oud-prins Ferry Broshuis samen met zijn vrouw Anne Marie de tekst heeft gemaakt en dat is gecomponeerd door de oud-prinsen Willem te Molder en Jos Snijders, wordt in de komende jaren altijd als opstart van de Veldavond ten gehore gebracht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant