Ook dit jaar kan er weer volop kermis worden gevierd in het centrum van Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Ook dit jaar kan er weer volop kermis worden gevierd in het centrum van Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Grolse horeca juicht oplossing toe

Algemeen

Horecaondernemers Mechteld Wissink en Dennis Rooks over het samen optrekken met de Stichting Grolse Kermis

Door Theo Huijskes

GROENLO - Naast de Stichting Grolse Kermis (SGK) is ook de gezamenlijke Grolse Horeca opgelucht en blij dat alle problemen met betrekking tot de organisatie, beter gezegd de samenwerking, rond het jaarlijkse volksfeest in Groenlo zijn opgelost. Evenals voorzitter Marcel Oldenkotte van het Groenlo's Kermiscomité zegt ook horecawoordvoerster Mechteld Wissink dat de lucht helemaal geklaard is en dat het dientengevolge alleen nog zin heeft om vooruit te kijken en absoluut niet meer terug.

"Wij zijn blij, het kermiscomité is blij en wat nog belangrijker is, heel Groenlo is blij. Het is in de afgelopen jaren allemaal gegaan zoals het gegaan is. Dat doet eigenlijk helemaal niet meer ter zake, laat staan dat wij het opnieuw gaan oprakelen. Wij hebben elkaar in goed overleg gevonden, waarbij er tegelijkertijd een constructieve samenwerking is afgesproken en daarbij is geheel Groenlo gebaat," aldus een opgeluchte Mechteld Wissink.

Klankbordgroep
Na het einde van de Stichting Horeca Evenementen in Groenlo (SHEG), is er als vertegenwoordiger van de Grolse Horeca een werk- oftewel klankbordgroep in het leven geroepen, die bestaat uit Mechteld Wissink (Restaurant Wissink), Ton Fox (Stadscafé Welgelegen), Mehmet Turhan (Pizzeria Milano) en Dennis Rooks (Café Kras), bijgestaan door Vincent Lette namens de gemeente Oost Gelre en Tonnie Peters namens de Horeca-afdeling Oost Gelre. Na eerst een goede samenwerking bewerkstelligd te hebben met de organisatie van het evenement De Slag om Grolle en vervolgens begin dit jaar met carnavalsvereniging De Knunnekes, zijn de rijen nu ook gesloten met de organisatoren van het kermisgebeuren. Evenementen of feesten, waarbij de bezoekers te maken hebben of wat betreft de kermis te maken krijgen met één munt.

Verkeerd beeld
Ook kastelein Dennis Rooks van Café Kras heeft een voldaan gevoel over hoe alles is gegaan. "Door de gang van zaken in de afgelopen jaren, was er binnen de gemeenschap Groenlo een totaal verkeerd beeld gecreëerd van de plaatselijke horeca. Dat de horeca het beste met de burgers van Groenlo en de gasten uit omliggende plaatsen voor heeft, hebben wij reeds bewezen tijdens het carnavalsfeest begin dit jaar. De beslissingen, die nu zijn genomen, zijn daarvan een bevestiging. Of het nu kermis of carnaval is, wij zijn te allen tijde bereid om met iedere organisatie van een feest of evenement een goed samenwerkingsverband aan te gaan. Dat is de basis voor gezamenlijk succes en dus belangrijk voor heel Groenlo."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant