Grol - VV Mariënveld. Foto: Marcel Houwer

De wedstrijd van de gemiste kansen

Algemeen

Grol 1 - VV Mariënveld 2 - 0

GROENLO - Voor de niet aanwezige supporter bij deze wedstrijd dient direct aangetekend te worden dat de eindstand geen afspiegeling is van de wedstrijd. Een 8-1 eindstand in het voordeel van Grol benadert veel meer het gevolg oftewel de realiteit van het wedstrijdverloop. Het bleef bij een 2-0 eindstand dankzij een doelpunt in de eerste helft van Quint Kristen en in de tweede helft van Mart Zieverink.

Daar waar bezoeker Mariënveld genoegen moest nemen met twee doelrijpe kansen, gelijkelijk verdeeld over de eerste en tweede helft, kreeg Grol over de gehele wedstrijd genomen minimaal een tiental opgelegde kansen, waarbij het in enkele gevallen zelfs moeilijker was om naast te schieten dan te scoren. De verantwoordelijke spelers voor de gemiste kansen waren in deze wedstrijd met name Mart Willemsen, Michel Kamphuis en Jordy Oonk.
Maar omdat alles en iedereen in het teken stond en nog steeds staat van de start van de nieuwe competitie (zondag 4 september aanstaande), mokte niemand na afloop over de hoeveelheid gemiste kansen. Immers na de degradatie in het afgelopen seizoen, vervolgens gepaard gaande met een ware leegloop van basisspelers, kijkt iedereen reikhalzend uit hoe het Grol in het nieuwe seizoen vergaat in de derde klas C. Tot en met afgelopen zondag is er helaas nog niet gespeeld met een basiself, waarmee ook aan de competitie wordt begonnen. Verwacht wordt dat dit wel het geval is in de derby tegen Grolse Boys.
Wat die basiself betreft, dienen zich een aantal lichtpunten aan. Zo beschikt Grol 1 na het vertrek van goalie Max de Vries naar FC Winterswijk over een tweetal goede vervangers: Tim Penterman en Wessel Baarslag. Verder is in de verdediging nieuwe laatste man en tevens aanvoerder Johan Houben met voorstopper Mart Willemsen een zekerheidje. Verder gaf de jeugdige Teun Pasman afgelopen zondag zijn visitekaartje af als rechtsback. Op het middenveld zal zondag aanstaande bij de eerste competitiewedstrijd ongetwijfeld Thomas Porskamp na een lange blessureperiode zijn rentree maken. Porskamp speelde in de bekerwedstrijd tegen SC Meddo reeds een gedeelte van de wedstrijd mee en maakte afgelopen zondag in de met 4-0 gewonnen bekerwedstrijd van Grol 2 tegen SDOUC 2 de negentig minuten vol.
Zondag aanstaande derhalve de start van de nieuwe amateurvoetbalcompetitie met om 14.30 uur op het sportpark Den Elshof de openingswedstrijd Grol 1 - VVO (Velp) 1.