Arend van Duren in zijn eetcafé Je Schoonmoeder. Foto: Kyra Broshuis
Arend van Duren in zijn eetcafé Je Schoonmoeder. Foto: Kyra Broshuis

Eetcafé Je Schoonmoeder: goed, gezellig én goedkoop

Algemeen

GROENLO - Tijdens het open huis op zondag 18 september was het al een drukte van belang bij 'Je Schoonmoeder' aan de Lichtenvoordseweg in Groenlo. Als dat zo doorgaat is ondernemer Arend van Duren (55) een tevreden man.
Je Schoonmoeder is er voor iedereen, zo vertelt hij.

Door Kyra Broshuis

"Het is een jongensdroom, een eigen kroeg beginnen. Ik heb al heel wat verschillende dingen gedaan in mijn leven, ben altijd ondernemer geweest en dit is echt ontzettend leuk om te doen. Door de week ben ik druk met mijn eigen vishandel en in het weekend sta ik, samen met mijn medewerkster Claudia, hier achter de bar. Ik hou bewust de prijzen laag zodat het café voor iedereen toegankelijk is. Ook mensen met een kleine beurs willen wel eens lekker naar de kroeg." De ludieke naam is een verzinsel van een goede kameraad. "Het bord staat scheef en niet voor niets; aan elke schoonmoeder mankeert natuurlijk wel wat!"
Het café, aan een doorgaande weg, is een echt ouderwets gezellig bruin café met goede muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. "Goede muziek is belangrijk en in die tijd werd naar mijn mening de beste muziek gemaakt.", zo vertelt Arend aan de gezellig bar in de jongste horecagelegenheid van Groenlo.

Kleine kaart en kleine prijzen
De kroeg kent een kleine kaart. "Daarom staat 'eet' ook klein geschreven in het logo van ons eetcafé. We maken een lekker balletje gehakt, een tosti of een uitsmijter. Ook hebben we lekkere appeltaart voor bij de koffie." Het is de droom van Van Duren dat de kroeg zich ontwikkelt tot een echte ontmoetingsplek voor jong en oud. In de toekomst wil hij nog graag een biljart plaatsen zodat het echt een volledige bruine kroeg is. Heel bewust kiest Van Duren ervoor om zich niet te binden aan een brouwerij. "Ik wil de prijzen graag laag houden en dat is anders niet mogelijk. Mijn gasten betalen 1,75 euro voor een pijpje Grolsch, 1,50 euro voor een flesje merkfrisdrank en lekkere Douwe Egberts koffie mét appeltaart voor 3,00 euro. Ook de bekende beugelfles is bij ons verkrijgbaar voor de unieke prijs van 2,50 euro."
Een laagdrempelig eetcafé met een groot terras en een warm en gezellig bruin interieur. Groenlo heeft er weer een mooie horecagelegenheid bij.
Als het aan de Achterhoekse ondernemer ligt, wordt Je Schoonmoeder vaker bezocht dan ooit.

Eetcafé Je Schoonmoeder is te vinden aan de Lichtenvoordseweg 49 in Groenlo.
Het café is geopend in de weekeinden. Op vrijdag en zaterdag van 14:00 uur tot 02:00 uur en op zondag vanaf 11:00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant