Een grote opkomst van leden voor de viering van het 50-jarig bestaan. Foto: Theo Huijskes
Een grote opkomst van leden voor de viering van het 50-jarig bestaan. Foto: Theo Huijskes

Badminton Vereniging Grol viert 50-jarig bestaan

Algemeen

GROENLO - De Groenlose Badminton Vereniging Grol heeft afgelopen zaterdag- middag en avond het 50-jarig bestaan van de club op een sfeervolle wijze gevierd. Het festijn, dat helemaal in het teken stond van een brok sportiviteit en daarnaast volop gezelligheid, vond plaats op locatie 'De Blanckenborg' van Marveld Recreatie. Voor de binnen- en buitenparty waren alle seniorenleden met hun partners uitgenodigd.

Door The Huijskes

Het bestuur van de Groenlose, in de sporthal Den Elshof gehuisveste zaalsportvereniging had gekozen voor een luchtig programma met daarin extra aandacht voor een stuk sportieve ontspanning en een goede verzorging van de inwendige mens. Derhalve geen officiële receptie, geen parade van gastsprekers, geen plichtplegingen in de vorm van het uitdelen van onderscheidingen of het huldigen van leden vanwege hun lange staat van dienst voor de club. Zelfs geen officiële toespraak van voorzitter Dennis Lankhuijzen. De preses van BV Grol beperkte zich tijdens het samenzijn tot een enkele huishoudelijke mededeling en het uitreiken van één boeketje bloemen, in dit geval aan secretaris Anke op den Akker, die de regie van de jubileumviering voor haar rekening had genomen. Dat er door de leden aan de uitnodiging voor het festijn in groten getale gehoor was gegeven, blijkt wel uit het feit dat het bestuur met slechts vier afmeldingen te maken kreeg.
Bovendien werkte het weer in alle opzichten mee aan een geslaagd gebeuren, dat na de koffie werd begonnen met de beoefening van de Pitch & Putt golfsport. Hiervoor waren de deelnemende leden met hun partners gelijk het aantal holes ingedeeld in 18 groepen. Het was Niels Konings, medewerker van Marveld Recreatie, die voorafgaande aan de wedstrijd tekst en uitleg gaf en nadien de einduitslag bekend maakte.
Vervolgens werd het feest buiten op het terras alsmede binnen in De Blanckenborg voortgezet met een culinaire happening waarbij het aan niets ontbrak. Al met al een bijzonder geslaagde viering van het halve eeuwfeest van BV Grol, waarbij alle aanwezigen bij vertrek in de vorm van een shuttlehanger een leuke attentie mee naar huis kregen. Voor de actieve jeugdleden van de vereniging staat het jubileumfeest in het teken van een gezamenlijke uitgaansdag naar het Klimbos in Ruurlo.

Het feest had een door iedereen gewaardeerd culinair karakter. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant