Ans Theisse-Roerdink druk in de weer met de inrichting van haar winkel. Foto: Theo Huijskes
Ans Theisse-Roerdink druk in de weer met de inrichting van haar winkel. Foto: Theo Huijskes

Ans' Brocante opent deuren op 28 oktober

Algemeen

Creatieve aanwinst voor Groenlo in Beltrumsestraat

Door Theo Huijskes

GROENLO - Zelf wil ze liever niet praten over een droom die in vervulling gaat. Maar daarentegen ontkent ze niet dat het altijd wel een wens van haar is geweest om een eigen winkel te beginnen op het gebied van brocante, tweedehands spulletjes, curiosa en leuke hebbedingetjes. Ans Theissen-Roerdink, geboren en getogen in Groenlo, kijkt daarom uit naar vrijdag 28 oktober a.s. wanneer de deuren opengaan van haar in de Beltrumsestraat, in de voormalige winkellocatie van Zeeman, te openen eigen zaakje met de toepasselijke naam Ans' Brocante.

"Ik ben eigenlijk van jongs af aan min of meer in de ban van vintage oftewel tweedehands spulletjes en dan bedoel ik vooral zaakjes die dienst doen als inrichting of als huisraad in een woning, ongeacht of dit de kamer, keuken of slaapkamer is. Ook zogenaamde retroproducten, oude zaken die zo goed mogelijk hersteld of gereconstrueerd zijn, hebben mijn interesse," vertelt een enthousiaste Ans.
"Mijn fanatisme op dit terrein spitst zich vooral toe op de laatste twintig jaar. Niet dat ik daarvoor geen beurzen, rommelmarkten e.d. ben afgelopen, maar de laatste twee decennia heb ik het leeuwenaandeel van mijn huidige voorraad ingekocht of verzameld. Daarvoor ben ik onder andere tweemaal op de internationaal bekende rommelmarkt van Amiens in Frankrijk geweest. Overigens pretendeer ik daarmee niet dat ik de belangstellenden van meet af aan een tot in de kleinste details ingerichte speciaalzaak op het gebied van brocante en curiosa kan bieden. Maar in mijn ogen wel een eerste aanzet voor een winkel, die bij nader inzien mogelijk verder uitgebreid kan worden. Dit is ook de reden dat de winkel in eerste instantie alleen op de vrijdag en de zaterdag open is. Is dat op de vrijdag van 11.00 tot 20.30 uur, op de zaterdag is het van 11.00 uur tot 16.30 uur."
Deze weken wordt het interieur van de winkel, gesitueerd naast Uitzendbureau Unique, helemaal aangepast in de stijl van een brocante winkel. Zo heeft echtgenoot Tonnie Theissen een bijpassende vloer gelegd en worden wandkasten c.q. stellingen helemaal overeenkomstig de bij brocante en curiosa passende stijl en uitstraling aangepast en zal er tevens gezorgd worden voor een overeenkomstige verlichting. Over een antiekzaak wil Ans het zeker niet hebben. Terwijl er algemeen wordt beweerd dat iets pas onder de noemer antiek valt wanneer het 50 jaar oud is, geeft Ans als zelfverzekerde liefhebster aan dat iets pas antiek is wanneer het 100 jaar oud is.
"Ik behoor met name tot de liefhebbers die van mening zijn dat brocante in je eigen huis voor een ongedwongen, nostalgische en landelijke sfeer zorgt en ik ben er helemaal van overtuigd dat velen met mij die mening delen."
Het is duidelijk, wij hebben hier van doen met een vrouw die een passie heeft voor allerlei brocante zaken, die door hun verleden van tientallen jaren recht hebben op een tweede leven. Daarbij maakt het haar niet uit dat de bij haar straks te koop aangeboden zaakjes opnieuw worden gebruikt waar het voor bestemd is of puur worden aangewend ter decoratie, versiering c.q. inrichting.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant