Foto: PR
Foto: PR

Fantasy thema van twee concerten MVG

Algemeen

GROENLO - Op zondag 30 oktober zal er in Groenlo iets bijzonders plaatsvinden. De Muziekvereniging Groenlo (MVG) zal op deze datum maar liefst twee concerten geven met als thema 'fantasy'.

De spits zal om 15.00 uur in De Bron worden afgebeten door de beide jeugdorkesten Eigenwijs en De Muziekfabriek. De Muziekfabriek zal ook enkele stukken samen spelen met het jeugdorkest van Concordia uit Beltrum. Ook percussiegroepen Snuffle 2 en 3 (kleine broertjes van de befaamde percussiegroep Shuffle) zullen enkele stukken spelen. De jeugdleden hebben een fantasievol programma. Het gaat van Japanse muziek naar 'Allaboutthatbodypercussion', een stuk dat zal worden uitgevoerd door alle jeugdgroepen samen. De jeugdorkesten staan onder leiding van Bas Konings en de Snuffle staat onder leiding van John Sonderen.
Om 19.30 uur zullen het orkest van de Muziekvereniging Groenlo en de Shuffle Percussion Group – eveneens in de Bron - een concert verzorgen. Ze blijven daarbij in fantastische sferen, want het thema is – net als bij de jeugd - fantasy. Het orkest (zoals gebruikelijk onder leiding van Marcel Loff) zal het befaamde 'Wind in the Willows' van Johan de Meij ten gehore brengen, een stuk gebaseerd op het kinderboek van Kenneth Grahame. Ook staat er opzwepende klezmer-muziek, een prachtig stuk met de hoofdrol voor de heren trombonisten en het stuk 'Cape Horn' op het programma. Bij dit laatste stuk krijgt het orkest versterking van Hans Hilferink, die de hoornsolo voor zijn rekening zal nemen.
De Shuffle Percussion Group met aanvulling van een aantal jongens van Snuffle 1 zal diverse Japanse stukken en delen uit hun theatershow 'Slagveld' spelen. Met deze theatershow staat de Shuffle Percussion Group al geruime tijd, met veel succes, in diverse schouwburgen en theaters in het oosten en midden van het land. De laatste Slagveld-show zal 11 december in De Storm in Winterswijk worden opgevoerd. Kaarten voor dit theateroptreden zijn inmiddels te verkrijgen via www.theaterdestorm.nl.
De toegang voor de beid concerten op 30 oktober is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant