Lars Gierveld. Foto: PR
Lars Gierveld. Foto: PR

Achterhoekse tv-maker op zoek naar bruidsparen

Algemeen

ACHTERHOEK - Binnenkort start zijn 4e seizoen als één van de gezichten in het ondeugende en spraakmakende tv-programma RamBam, voor BNN mocht hij afgelopen zomer voor de tweede achtereenvolgende keer verslag doen van de Zwarte Cross. Beide programma's zijn op het lijf geschreven van Lars Gierveld, geboren en getogen in Groenlo, op en top Achterhoeker. Op dit moment treft hij voorbereidingen voor een nieuw tv-format waar hij zelf de presentator van zal worden.

Door Henri Walterbos

"Ik ben op zoek naar bruidsparen die in 2017 gaan trouwen, om hen te volgen in hun tijdspad naar het trouwen zelf toe. De weg er naar toe, maar uiteindelijk ga ik hen dan zelf trouwen als trouwambtenaar. Vooraf voeren we dan gesprekken over hun beweegredenen om te trouwen en van alles wat hen bezighoudt, wat ze zien in elkaar. Gesprekken kunnen gaan over ernstige zaken, maar ook over komische dingen. Het kan emotioneel, ontroerend maar ook grappig worden. Het wordt een zeer integer programma dat na afloop een prachtig document moet zijn voor het bruidspaar. Het wordt hun verhaal. Het gaat echt om de mensen zelf. Alle kanten worden belicht. Eerlijk en oprecht. Verhalen over liefde, maar ook de moeilijke dingen daarin. Geen platte tv. Er wordt niets bedacht of verzonnen," aldus Lars. "Niet voor commerciële tv, maar zeer integer gemaakt."
Stiekem droomt Lars er van ook in zijn geboortestreek te mogen draaien. "Ik zou het als Achterhoeker te gek te vinden ook een Achterhoeks bruidspaar te mogen volgen en trouwen." Het idee ontstond in zijn eigen Achterhoekse vriendenkring. "Vrienden van me vroegen me of ik hen wilde trouwen als trouwambtenaar. Dat heb ik toegezegd en ga ik dan ook binnenkort doen. Dat kan namelijk." Per aflevering staat een bruidspaar centraal. Het programma wordt in 2017 uitgezonden.
Het gaat de Grollenaar voor de wind. Naast activiteiten voor BNN/VARA is Lars in touw als razende sportreporter voor het themakanaal van KPN. "Het gaat erg lekker, kan ik wel zeggen," lacht hij. "RamBam is leuk om te maken, aankomend seizoen twaalf afleveringen zelfs." Het verslag van de Zwarte Cross is zeer speciaal voor hem. "Ik ben hier opgegroeid en kwam als kleine jongen al op de Schans, waar het festival gehouden wordt," komt de Achterhoeker in hem naar boven. "Daarnaast staan er nog een aantal programma's op de rol waar ik nog niets over mag vertellen."

Aanmelden
Degenen die interesse in deelname aan het programma hebben, of meer willen weten: valerie.hubner@cccp.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant