Foto: PR
Foto: PR

Super geslaagde Ditotheaterweek

Algemeen

Iedereen in de ban van de The Lion King

GROENLO - Afgelopen donderdagmorgen was het zover: cultureel centrum De Bron was omgetoverd tot een Afrikaans landschap. Alle 90 kinderen die mee hebben gedaan met de Dito theaterweek stonden paraat om de theatervoorstelling 'The Lion King' uit te voeren voor het grote publiek.

Dit was de derde editie van de Dito theaterweek: een creatieve week die wordt georganiseerd voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Alle kinderen hebben vier ochtenden keihard gewerkt aan de musical. De zaal zat om half 11 bomvol, ruim 300 bezoekers waren gekomen om de voorstelling te bewonderen.

De lichten gingen uit en de klanken van de Afrikaanse vlakte galmden door de zaal. Uit elke hoek kwam een dier tevoorschijn: antilopen, zebra's, olifanten, giraffen. Het was een spektakel om te zien hoe elk kind zijn rol met glans ten tonele bracht. Lieve kleine Simba, statige Zazu en zelfs de enge Scar was te gek, dat was te merken aan de reacties uit het publiek. Timon en Pumba namen de zaal helemaal mee met hun lied Hakuna Matata. Mensen waanden zich echt in het Afrikaanse land, de kostuums waren prachtig en met de verschillende hoofdtooien en karakteristieke geschminkte hoofden was het helemaal af.
De voorstelling werd afgewisseld met dans en liedjes, de 30 dansers hadden de pasjes perfect ingestudeerd en dansten niet alleen op het podium, maar gebruikten hiervoor de hele zaal.

De voorstelling maakte duidelijk dat de theaterweek van Dito elk jaar groeit. Mede door de inzet van alle vrijwilligers, de sponsoren en De Bron.

De organisatie ziet nu alweer uit naar de Dito theaterweek van 2017.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant