Vlnr. Patrick Eskes en zijn vrouw Anke, burgemeester Bronsvoort, Henk Mellendijk en zijn vrouw Wilma. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Patrick Eskes en zijn vrouw Anke, burgemeester Bronsvoort, Henk Mellendijk en zijn vrouw Wilma. Foto: Kyra Broshuis

Koninklijke onderscheiding voor Patrick Eskes en Henk Mellendijk

Algemeen

Duo onderscheiden na 28 jaar trouwe dienst

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Grollenaren Patrick Eskes (55) en Henk Mellendijk (55) werden zaterdagavond thuis opgehaald door de collega's van de brandweer, uiteraard met een brandweerwagen. Aangekomen bij de kazerne aan de Oude Winterswijkseweg wachtte hen een grote verrassing: beiden werden gedecoreerd met een koninklijke onderscheiding.

Altijd steun van de manschappen
Tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer Groenlo worden Patrick en Henk, samen met hun echtgenotes Anke en Wilma, gehuldigd voor hun jarenlange inzet. Postcommandant Sander Althoff heet de aanwezigen welkom en vraagt als eerste Theo Veerkamp naar voren om hem te bedanken voor alle jaren waarin hij als postcommandant heeft gefungeerd. Sinds juli van dit jaar heeft Althoff het stokje van hem overgenomen. Veerkamp bedankt zijn collega's voor alle lof die hem toegezwaaid wordt. "Het is een hobby en een vak waar je altijd de steun van je manschappen voor nodig hebt. Allemaal bedankt daarvoor."
Dan is het tijd voor Eskes en Mellendijk. Althoff roemt Eskes, alias 'Detlef', om zijn jarenlange betrokkenheid en zijn enorme motivatie. Mellendijk, ook wel 'ons prinsje' genoemd, wordt geprezen om zijn inzet en zijn fanatisme. Beide heren ontvangen een prachtig aandenken aan hun 28 actieve jaren bij de brandweer. "Veel succes met de sollicitatie bij de Noasmeulers", voegt Althoff er nog aan toe. De Noasmeulers is een groep van oud-brandweerlieden, die ook aanwezig is op de feestavond.

Het heeft onze koning behaagd
Burgemeester Annette Bronsvoort reikt vervolgens de Koninklijke onderscheidingen uit. Eskes en Mellendijk worden gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
"Patrick Eskes, 55 jaar wonende te Groenlo, is van 1988 tot heden lid vrijwillige brandweer. Op 1 september 1988 wordt de heer Eskes als aspirant brandwacht aangesteld bij de brandweer in Groenlo. In januari 1991 wordt hij bevorderd tot brandwacht en in januari 1992 volgde de bevordering tot brandwacht 1e klasse. Daarna hoofdbrandwacht. Na bevorderingen tot onder-brandmeester, wordt hij in 2010 brandmeester. De heer Eskes is tevens instructeur en oefenleider. De heer Eskes is een actief en gemotiveerd brandweervrijwilliger en heeft naast zijn functie als bevelvoerder zich ingezet bij brand- en rampenbestrijding.
Ook Henk Mellendijk wordt toegesproken door mevrouw Bronsvoort. Henk Mellendijk, 55 jaar, wonende te Groenlo, van 1988 tot heden lid vrijwillige brandweer. Op 1 september 1988 wordt de heer Mellendijk als aspirant-brandwacht aangesteld bij de brandweer in Groenlo. Op 1 januari 1991 wordt hij bevorderd tot brandwacht en in januari 1992 wordt hij bevorderd tot brandwacht 1e klasse. Na bevordering tot hoofdbrandwacht, doorloopt de heer Mellendijk nog de nodige gezamenlijke trainingen en oefenavonden. Ook de heer Mellendijk is een actief en gemotiveerd brandweerman die 28 jaar heeft deelgenomen aan inzet bij brandbestrijding en ongevallen."
De burgemeester voegt er nog aan toe, namens de gemeente en haar inwoners haar respect uit te willen spreken voor alle brandweerlieden. "Mede dankzij jullie kan onze plaatselijke samenleving zo goed en rustig functioneren. Het kost jullie veel tijd en inzet en daar zij we jullie zeer erkentelijk voor."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant