Michel Kamphuis. Foto: Marcel Houwer

Vierde winst op rij voor Grol 1

Algemeen

Grol - Pax 3 - 1

GROENLO - Na de de bekerwinst tegen De Tukkers, de competitiezege tegen FC Trias en een overwinning tegen AD '69 in de Achterhoek Cup, wist Grol 1 op zondag 27 november voor de vierde keer op rij thuis te winnen. Ditmaal was men te sterk voor Pax uit Hengelo (Gld).

Grol kwam voortvarend uit de startblokken. De thuisploeg stoorde vroeg en won menig duel op het middenveld. Na twintig minuten stond Grol daardoor al met 2 – 0 voor. Tweemaal kwam er een strakke lage voorzet van Jordy Oonk van rechts. In de vierde minuut was het Michel Kamphuis die de bal bij de eerste paal binnentikte. In de 21ste minuut was het Wouter Rexwinkel die de bal van dichtbij kon inschieten. Een vroege comfortabele voorsprong voor Grol. Daarna liet men het initiatief wat meer over aan Pax dat met Bobby Huurneman veelvuldig de aanval zocht. Het leverde echter geen gevaar op. Vlak voor rust leek Grol de derde treffer te scoren. Een voorzet van Michel Kamphuis werd door Jordy Oonk binnengekopt. De goedleidende arbiter Marc de Lang constateerde echter buitenspel. Ruststand derhalve 2 – 0.

In de tweede helft leek Grol helemaal op rozen te zitten. Na een uur spelen werd Wouter Rexwinkel gevloerd door Lars Hulshof, hetgeen de Pax-speler zijn tweede gele kaart opleverde en waardoor hij het veld moest verlaten. Iedereen verwachtte dat Grol de wedstrijd gemakkelijk zou uitspelen, maar niets was minder waar. Pax, dat tot dan toe weinig indruk maakte, gooide er een schepje boven op en Grol speelde vanaf dat moment te slordig. Dit leidde tot een rommelige fase met veel kleine overtredingen aan beide kanten. Wouter Rexwinkel kreeg een grote kans, maar struikelde op weg naar Pax-eeper Wesley Rouwenhorst over de bal. Wouter had veel dreiging gedurende de gehele wedstrijd maar wist dit helaas niet om te zetten in echte kansen. Grol maakte het zichzelf onnodig moeilijk en Pax wist met een man minder zelfs te scoren. Een schot van Rob Arends belandde voor de voeten van Jurre Lassche, die van dichtbij kon inschieten: 2 – 1. Nog geen twee minuten later kwam Grol heel goed weg toen Seije Elburg de bal buiten bereik van Wessel Baarslag op de binnenkant van de paal kopte. Daarna nam Grol het heft gelukkig weer in handen. Vlak voor tijd krulde Michel Kamphuis de bal net naast het Pax-doel. Ging het hier nog mis, in blessuretijd herhaalde hij de actie, maar nu krulde hij de bal prachtig langs Wesley Rouwenhorst: 3 – 1. Dit was tevens de eindstand.

Een zeer nuttige overwinning: Grol doet goede zaken en stijgt hiermee naar een gedeelde 5e plaats. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen MvR in 's Heerenberg op het programma. Aanvang: 14.00 uur.