Prins Harrie I en adjudant René zijn bij alle zes pronkzittingen van de partij. Foto: Theo Huijskes
Prins Harrie I en adjudant René zijn bij alle zes pronkzittingen van de partij. Foto: Theo Huijskes

Stormloop op kaarten pronkzittingen

Algemeen

Knunnekes vestigen record

Door Theo Huijskes

GROENLO - Er is sprake van een ware stormloop op de toegangskaarten voor de in de maand januari door C.V. De Knunnekes te houden pronkzittingen in carnavalshoes City Lido. Belangstellenden die nog geen toegangskaarten in hun bezit hebben, dienen er deze week snel bij te zijn om nog een plekje te kunnen bemachtigen bij één van de zes pronk- oftewel galazittingen in het inmiddels 54ste jaargetijde van de populaire Groenlose carnavalsclub.

Zoals reeds eerder aangekondigd, is er dit jaar besloten om zes in plaats van vijf pronkzittingen te organiseren. Penningmeester Peter Nales: "Dit heeft enerzijds vanzelfsprekend te maken met de grote belangstelling, te vertalen in een nog steeds groeiende belangstelling voor deze zittingen, en anderzijds met het gegeven dat wij als bestuur tevens een kwaliteitsslag willen doorvoeren. Dit laatste willen wij onder andere bereiken door achter in de theaterzaal van City Lido per zitting minder zitplaatsen te creëren."
C.V. De Knunnekes is bij de sponsoren, en dat zowel in als buiten Groenlo, bijzonder in tel. President Rob Stokkers daarover: "Wij hebben inderdaad nog steeds te maken met een groeiende aanwas van sponsoren. Verder neemt het aantal KAPSTOK-leden oftewel begunstigers ieder jaar nog weer toe, waar wij als bestuur uitermate content over zijn."
Al deze aspecten hebben ertoe bijgedragen dat er afgelopen vrijdag in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang een ware stormloop plaatsvond op de toegangskaarten. Belangstellenden die nu nog in de startblokken staan om kaarten te bemachtigen, moeten er dientengevolge rekening mee houden dat er al veel kaarten in de voorverkoop aan de man zijn gebracht. Dit betekent verder ook dat er voor de nu nog kaartloze liefhebbers op een bepaalde voorkeursavond wellicht geen plaats meer is. Zo is het aanbod van kaarten op de zeer geliefde twee zaterdagen, alsmede op de eerste vrijdag, zeer beperkt. Daarom wil het bestuur van De Knunnekes graag laten weten dat de zondagmiddag (15 januari 2017) voor velen mogelijk een uitstekend alternatief is.
C.V. De Knunnekes biedt daarom belangstellenden de mogelijkheid aan om via het secretariaat (secretariaat@knunnekes.nl) of een persoonlijk bericht op de Knunnekes Facebookpagina voor de zitting op de zondagmiddag vooraf kaarten te bestellen. Zij die dat doen, hoeven vrijdag 2 december (bij de tweede voorverkoopavond) niet in de rij te staan. De bestelde kaarten kunnen vrijdag vóór 17.00 uur afgehaald worden bij Slijterij Antonius (Thomas Wallerbosch) in de Beltrumsestraat.
Het Knunnekes-bestuur hoopt daarmee te bereiken dat er straks sprake is van een gelijkmatige verdeling van de kaarten en dat eenieder uiteindelijk tevreden is met zijn of haar plaats. De invoering van een zesde (extra) pronkzitting heeft in ieder geval tot gevolg dat er vooralsnog voldoende toegangskaarten beschikbaar zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant