Grote deelname andermaal aan het Achterhoek WielerSpektakel. Foto: Theo Huijskes
Grote deelname andermaal aan het Achterhoek WielerSpektakel. Foto: Theo Huijskes

8.500 euro voor Kanjers voor Kanjers

Algemeen

REGIO - Ook de zesde editie van het Achterhoek WielerSpektakel heeft de Stichting Kanjers voor Kanjers geen windeieren gelegd. De belangstelling, en dat zowel actief als passief, was afgelopen zondag andermaal van dien aard dat de organisatie van dit jaarlijkse wielerevenement aan Kanjers voor Kanjers voor al het goede werk ten behoeve van kinderen een donatie van 8.500 euro kon toezeggen.

Door Theo Huijskes

De Radstake in Varsseveld ademde afgelopen zondag gedurende de gehele dag een echte wielersfeer uit. Zowel binnen, en dat in alle vertrekken alsmede in de paardenmanege, maar ook op de buitenterreinen van dit bekende uitgaanscentrum was het een drukte van belang; een gezellige drukte wel te verstaan. Het vastgestelde programma kende met tal van aantrekkelijke onderdelen ook dit jaar een echt gevarieerd karakter. Bovendien werkte het weer goed mee, zodat iedereen na afloop tevreden huiswaarts keerde.
De coördinatie van de totale organisatie lag bij John Theissen, tevens bestuurslid van Kanjers voor Kanjers, in goede handen. Met name over het aantal deelnemende sporters was Theissen zeer tevreden. "In totaal begroeten wij vandaag 1.075 deelnemers aan het Achterhoek WielerSpektakel, waarbij het een extra vermelding verdient dat hiervan maar liefst 850 sporters deelnemen aan de veldtoertocht Dit geeft aan dat wij hier te maken hebben met een evenement dat bij jong en oud bijzonder in de smaak valt. Maar de eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat dit alles niet mogelijk is zonder de medewerking van talrijke sponsoren en vrijwilligers. Daarbij heb ik het met name over materiële sponsoring. Sponsoren die materialen, specifieke attributen en dergelijke beschikbaar stellen om alles in goede banen te kunnen leiden. Zonder hen kunnen wij alles wel willen, maar bereiken wij in de praktijk weinig tot niets."
Onder de aanwezigen waren vanzelfsprekend ook enkele ambassadeurs van Kanjers voor Kanjers. Naast oud-wielrenner en tegenwoordig ploegleider Tristan Hoffmann, naar wie ook de jaarlijks in Frankrijk of Italië te houden challenge is vernoemd, kwam ook Jelle van Gorkom een kijkje nemen en daarbij tevens prijzen uitreiken.
Van Gorkom, winnaar van een zilveren medaille op het onderdeel BMX tijdens de dit jaar gehouden Olympische Spelen in Rio de Janeiro, was bijzonder goed gemutst na enkele trainingsweken in Zuid-Afrika. "Naast uiteraard het verrichten van de nodige trainingsarbeid heb ik enkele fantastische weken gehad. Even weg uit Nederland, waar ik in de afgelopen maanden volop in de belangstelling stond. Daarnaast met vriendin Doete, die daar momenteel verblijft, mooie dagen doorgebracht. Iets waar wij beiden erg aan toe waren. Afgelopen vrijdag in Nederland teruggekeerd en nu uiteraard even mijn gezicht laten zien bij dit wielerspektakel. Een fantastische organisatie en een mooi deelnemersveld. De wielersport leeft hier volop!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant