Het logo van InnoDinx. Foto: PR
Het logo van InnoDinx. Foto: PR

Stage lopen en afstuderen bij innovatieve bedrijven in de Achterhoek

Algemeen

DINXPERLO - Projectmanager Berber Westerterp van de Innovatiehub 'InnoDinx' (Dinxperlo) wil studenten wijzen op de interessante stage- en afstudeeropdrachten die het hele jaar door te vinden zijn bij mooie bedrijven in de Achterhoek. ''Jongeren trekken meer naar het westen en dit merken bedrijven in de Achterhoek ook. 'In de Achterhoek is niks. Krimpregio'. Dat is helaas vaak het idee dat heerst en wat wordt gezegd onder jonge mensen als het gaat om stage lopen, afstuderen of werken. En ik moet eerlijk zeggen, zelf wist ik ook niet dat onder andere Dinxperlo zoveel mooie, grote en nog steeds groeiende, bedrijven bezit."

Bribus keukens, Enveloprint, Metaalgaasweverij Dinxperlo en SABA zijn de vier bedrijven die samen de Innovatiehub InnoDinX vormen. Met de Innovatiehub laten zij innovatieve projecten door studenten uitvoeren en daarnaast zorgt InnoDinx voor constante doorstroom van stagiairs en afstudeerders. "Er zijn altijd medewerkers met mooie en vernieuwende ideeën, maar door de alledaagse drukte blijven veel projecten liggen. Studenten hebben een frisse blik, vernieuwde kennis en wél de tijd om deze ideeën goed uit te diepen en uit te werken", aldus Berber Westerterp.
Studenten uit verschillende studierichtingen en vanuit de vier verschillende bedrijven worden door de Innovatiehub samengebracht. Zij kunnen elkaar feedback geven waar nodig. Daarnaast wordt er vanuit InnoDinx ook extra begeleiding aangeboden. Dit betekent dat er vanuit het bedrijf een interne stagebegeleider voor de student klaar staat, er begeleiding is vanuit de opleiding maar er dus ook een projectmanager aanwezig is die jou kan begeleiden.

Naast de huidige innovatieve projecten kijken de bedrijven ook verder vooruit: met het aannemen van nieuw personeel wordt er vaak weer in het stagiairs/afstudeerders bestand gekeken en het is mooi als dit, mede door de samenwerking binnen de Innovatiehub, groeit. Naast een interessante en leerzame opdracht, extra feedback en ondersteuning vanuit InnoDinx, kun je tijdens je stage/afstudeerfase dus ook belangrijke connecties opdoen voor de toekomst.

Meer informatie over openstaande stage- en afstudeeropdrachten is te vinden op de website en op Facebook.


www.facebook.com/innodinx

www.innovatiehub.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant