Peter Rikken met de award. Foto: PR
Peter Rikken met de award. Foto: PR

Meilink wint Best Logistics Award DISCA'16

Algemeen

BORCULO - Meilink uit Borculo is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2016 van Nederland. Hiermee sleepte Meilink de prestigieuze Best Logistics Supplier Award DISCA'16 in de wacht. Een prestatie die het bedrijf volledig toeschrijft aan de innovatieve en dynamische inzet van alle medewerkers. Algemeen directeur Peter Rikken: "Deze prijs is een waardering van onze klanten en de verdienste van iedereen die hier werkt. Samen maken wij de belofte van Meilink waar."

De Dutch Industrial Supplier & Customer Awards (DISCA) 2016, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING Bank, softwareontwikkelaar ISAH en het Nederlands Octrooibureau NLO, werden voor de vijftiende keer in successie uitgereikt. Uniek aan deze prijs is dat bedrijven zich er niet zelf voor kunnen nomineren, maar dat hun klanten en/of toeleveranciers dat voor hen doen. Dit betekent dat Meilink deze prijs won dankzij de enorme support van haar klanten. "Het beste compliment dat de medewerkers van Meilink kunnen ontvangen", aldus de directie van Meilink.

Beslissende rol voor publiek
Net als vorig jaar speelde het publiek in de zaal, bestaande uit ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de genomineerden. Zij kregen de keuze uit telkens twee door de jury's (voorzitters Henk Volberda, hoogleraar Erasmus Universiteit en John Blankendaal, directeur Brainport Industries) voorgedragen finalisten en konden met hun smartphone op één kandidaat stemmen.

De DISCA kent drie categorieën: Best Knowledge, Best Logistics en Best Customer. In de categorie Best Logistics overleefden dertig bedrijven de eerste schifting. Bepalend in deze categorie zijn leverbetrouwbaarheid en slimme logistiek. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie Meilink en Vedos de beste juryscores haalden. Na twee live pitches door nominerende klanten gaf het oordeel van het publiek de doorslag en won Meilink. Algemeen directeur Peter Rikken van Meilink was blij met de uitslag. "Absoluut. We voegen iets toe voor onze klanten. We zijn blij met de waardering die we van ze krijgen. Het is heel bijzonder onze klant IMS te Almelo tijdens hun pitch zo lovend over Meilink te horen praten. Wij zijn een nuchter Achterhoeks familiebedrijf, en het doet heel wat om te merken dat opdrachtgevers zo positief over ons zijn."

Lovend juryrapport
De jury van de DISCA is lovend over Meilink: "Leverancier van verpakkings- en transportdiensten in de meest brede zin. Bij uitstek in staat complexe, zeer kwetsbare producten van hun klanten veilig en snel naar de eindklant te transporteren. Het bedrijf ontwikkelt degelijke, goed beschermende verpakkingen op maat, verzorgt ook de transportdocumentatie en het interne transport en kent ook in het verre buitenland de infrastructuur. Zeer flexibel, ontzorgt de klant. Passen hun productie en dienstverlening snel aan als de klant te laat of juist te vroeg is. Lijken niet de goedkoopste, maar zijn uitstekend in staat de klant volledig te ontzorgen waardoor hun integrale kostprijs laag is. Peter Rikken: "Vooral deze laatste zin vat precies samen waar Meilink het verschil mee maakt."

Meilink
Het van oorsprong Achterhoekse 142-jaar oude familiebedrijf Meilink is met 350 medewerkers, vijf productievestigingen, vracht- en transportexperts VPS in Rotterdam en een eigen ingenieursbureau IPS Technology in Eindhoven toeleverancier voor de exporterende maakindustrie in de Benelux. Met de zeven Meilink Chain Solutions kan Meilink vrijwel alles veilig verpakken, vervoeren en opslaan: van complete melkrobot tot en met vliegtuigvleugel, van raffinaderij tot en met orgel.


www.meilink.eu.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant