De organisatoren van Straight Can Wait. Foto: Kyra Broshuis
De organisatoren van Straight Can Wait. Foto: Kyra Broshuis

Eerste 'Straight can wait'-party

Algemeen

'Opvolger' holebi-avonden bij De Bolle

Door Kyra Broshuis

GROENLO - De bekende holebi(homo's, lesbiennes en biseksuelen)-avonden die Monique Wassink zo'n tien jaar geleden organiseerde, waren in eerste instantie erg populair. Met de komst van social media nam de behoefte om elkaar te ontmoeten af. Nu is die behoefte weer sterk aan het toenemen, volgens een aantal dames. Reden om op zaterdag 17 december een 'Straight can wait' party te houden bij Café De Bolle in Groenlo.

Geen datingevenement
Organisator en initiatiefneemster Nadine ter Bogt verteld over het evenement. "Er is niet veel voor deze doelgroep te beleven in onze regio terwijl er absoluut animo is voor een feestje. We richten ons op homo's, lesbiennes, transgenders, biseksuelen én hetero's. We willen een 'straight-friendly' evenement neerzetten voor 'open minded' people. De party is geen datingevenement. Het gaat echt om elkaar ontmoeten in een relaxte sfeer. Daten is niet de insteek maar uiteraard gebeurt er weleens wat, net als bij een reguliere uitgaansavond."

Laagdrempelig
Nadine, en mede-organisatoren Monique en Melissa verwachten een grote opkomst. "We hebben al veel positieve reacties ontvangen op dit initiatief. December is natuurlijk ook de uitgangsmaand bij uitstek. Tijdens dit evenement kunnen mensen zichzelf zijn. Bij andere gelegenheden voelen zij zich nog wel eens bekeken en daardoor niet op hun gemak. Nu is de drempel voor hen veel lager; de gasten zijn allemaal open minded. Dat vinden we erg belangrijk. De acceptatie is de laatste jaren wel beter geworden maar het is nog steeds heel lastig voor sommige mensen om open voor hun geaardheid uit te komen."

Gastoptreden van Louisa en Rosanna
De avond zelf is een echte ouderwetse stapavond met leuke muziek. Een dj zal populaire muziek draaien en natuurlijk ook de mooiste nummers uit de Homo Top 100. Rond 22:00 uur staat er een optreden gepland van Louisa en Rosanna. Dit bekende transgenderkoppel is beroemd geworden door de tv-zender TLC waar ze een reallifesoap hebben over hun leven, genaamd 'onze transgender liefde'. Louisa zal zingen en uiteraard is er een foto-moment.
"Café De Bolle is heel geschikt voor deze avond", zo vertelt Nadien. "Er is een grote dansvloer, een podium en een gezellige bar. Er is genoeg ruimte voor het aantal mensen dat we verwachten, ongeveer 100 'man'. De verwachting is dat deze avond het begin is van meerdere avonden voor open minded people."

Praktische informatie
Kaarten voor 'Straight can wait' zijn verkrijgbaar via internet: www.ticketkantoor.nl/shop.straighcanwait.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant