Prins Rene (l) en adjudant John. Foto: Kyra Broshuis
Prins Rene (l) en adjudant John. Foto: Kyra Broshuis

Prins René en adjudant John regeren over Eefsele

Algemeen

EEFSELE - Prins René Molenveld en adjudant John Klein Gunnewiek zijn de nieuwe hoogheden van carnavalsvereniging De Noamatters uit Eefsele. Zij zullen de komende weken de carnavalisten voorgaan in de festiviteiten.

Door Kyra Broshuis

Spannende onthulling
Tijdens de druk bezochte jaarlijkse carnavalsavond van De Noamatters in De Heujbarg bij Erve Kots wordt het nieuwe paar onthuld. De avond staat bol van muziek, humor en dans en wordt bezocht door ruim 300 enthousiaste carnavalisten. Hoogtepunt van de avond is uiteraard de onthulling die wordt ingeleid door een dansact van de hofdames. Vervolgens kijken de aanwezigen in spanning naar een filmpje over een konijn en een jager die een kat-en-muisspel voeren door het landschap. De verschillende erven in Eefsele zijn zeer herkenbaar. De achtervolging eindigt bij de residentie Erve Kots waar de beide heren vervolgens van hun vermomming bevrijd worden. De zaal reageert enthousiast op de beide heren, zeer bekende en actieve Eefselenaren.

Echte ondernemers
Prins René Molenveld, in 1968 geboren in Zieuwent, runt met zijn compagnon hoveniersbedrijf Kramer en Molenveld in Groenlo. Hij woont samen met de al even bekende Pien van de Vos op Erve Schollermaot in Eefsele. René is een groot liefhebber van vissen en is penningsmeester bij de Vrolijke Knobbelaars. Adjudant John Klein Gunnewiek (1964) is eigenaar van het bekende garagebedrijf en tankstation aan de Ruurloseweg en getrouwd met Yvonne. John is lid van de vrijwillige brandweer en heeft als hobby's de jacht, vliegen en motorrijden. De nieuwe hoogheden zullen de komende periode regeren onder het motto 'Wi'j høkt vedan!' wat verwijst naar het vissen en het werk van de wegenwacht waarbij ze vissen en auto's 'aan de haak' hebben.

Trotse vorst
Vorst Wieke klein Gebbink van De Noamatters is trots op het nieuwe paar. "Het was een prachtige avond en met dit paar komen we komende periode goed door." Er wacht de prins en adjudant een zwaar en intensief programma. Zo zullen ze onder andere de verschillende buurtcarnavalsverenigingen bezoeken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant