Er zijn klachten over een te gladde vloer inde sporthal. Foto:  Kyra Broshuis
Er zijn klachten over een te gladde vloer inde sporthal. Foto: Kyra Broshuis

Klachten over gladde vloer sporthal Den Elshof

Algemeen

GROENLO - Tijdens de raadvergadering van afgelopen heeft Ronald Willering van OOG het college om duidelijkheid gevraagd over de vloer in sporthal Den Elshof. Aanleiding hiervoor is een klacht die op 8 december is ingediend. Op 29 januari heeft de raad een brief van de Handbal Vereniging Grol ontvangen over de klachten. "Vrijwel alle verenigingen die gebruik maken van sporthal Den Elshof hebben last van de gladde vloer", zo zegt Willering.

Door Kyra Broshuis

Verschillende oorzaken
Hij vraagt het college of zij die conclusie deelt en wat er gedaan wordt om de klacht op te lossen. Wethouder Hoenderboom geeft aan bekend te zijn met de klachten. "Tijdens een korte periode hebben de verenigingen inderdaad last gehad van een té gladde vloer in Den Elshof. De oorzaken daarvoor kunnen klimatologisch omstandigheden zoals de luchtvochtigheid en de afwezigheid van een kruipruimte zijn. Ook het gebruik van magnesium, door de leden van gymnastiekvereniging Rap en Snel, kan een oorzaak zijn. Onbevoegden kunnen aan de klimaatregelaar zitten en het komt ook voor dat mensen de vloer betreden met schoenen die ook buiten gedragen zijn.", zo legt Hoenderboom uit.

Vloer is goedgekeurd
Anderhalf jaar geleden is de vloer van de sporthal onderzocht door een extern bedrijf, Kiwa ISA Sport uit Arnhem, en goedgekeurd. Het onderhoud van de vloer heeft constante aandacht nodig en dat is bekend bij de beheerder, zo zegt Hoenderboom. "Het is in het belang van een ieder om de staat van de vloer te volgen en eventuele klachten direct door te geven aan de beheerder. Het spreekt voor zich dat onbevoegden uit de buurt van de klimaatregelaar moeten blijven. Bij Rap en Snel wordt onderzocht of er in plaats van magnesium gebruikt gemaakt kan worden van een alternatief in de vorm van gripgel. Ook is er met de beheerder gesproken over het gebruik van nieuwe schrobmachine."
Met de Handbal Vereniging Grol staat volgende week een gesprek gepland over de vloer. "Alle gebruikers van de sporthal zullen van de uitkomsten van dit gesprek op de hoogte worden gebracht", aldus Hoenderboom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant