Prins Hans (links) en Adjudant Rogier, vlak na hun onthulling al in opperbeste stemming. Foto: Henri Walterbos
Prins Hans (links) en Adjudant Rogier, vlak na hun onthulling al in opperbeste stemming. Foto: Henri Walterbos

Sleuteloverdracht primeur bij Belhamels (Video)

Algemeen

BELTRUM - De carnavalsbeleving in Beltrum maakt een stormachtige ontwikkeling door. Waren het afgelopen jaar Prins Sander (Esselink) en Adjudant Richard (Stortelder) die Beltrum zelfs landelijk op de kaart zetten met positieve en bovenal ludieke PR, hun opvolgers Prins Hans (Wolterink) en Adjudant Rogier (Piepers) trekken de ingezette lijn door, door ook hun keurstempel op het Beltrumse carnaval 2017 te drukken.

Door Henri Walterbos

De positieve ontwikkelingen ontgaan ook burgemeester Van Oostrum niet. Tijdens het Glazen Huus had hij het over de Beltrumse carnaval met de toen nog toekomstige President Sander Esselink. "Hij heeft toen een uur enthousiast plaatjes gedraaid en kwam zelf met het idee om een sleuteloverdracht te doen. Dat gaat gebeuren op donderdagavond, de carnavalsavond in de Hassinkhof, met de bewoners van het verzorgingstehuis. Hoort er toch een beetje bij. Dat maakt het toch completer," aldus een verheugde President, die in Beltrum op meer draagkracht mag rekenen dan zijn overzeese collega in 'the States.' "Een prachtig begin van ons carnavalsweekend met muziek van Tonny en Edmund en intermezzo's met de Belstars, jeugdprins Teun Schilderinck en jeugdadjudant Ids Schilderinck en het seniorenprinsenpaar Prins Ton Scharenborg en Adjudant Tonny Westhoff."

Sterrenboog
Vrijdagmorgen mogen de kinderen verkleed naar de Sterrenboog voor hun eigen carnavalsfeest. In de avonduren brengen de Belhamels een bezoek aan het Prinsenbal van de Eumkes in Zieuwent. Zaterdagmiddag trekt de rijpere Beltrumse jeugd massaal naar Spilman voor de Bonte Buut Middag, voor een gezellige carnavalsmiddag voor de 55-plussers van Beltrum, met optredens van de Belstars en twee buutreedners, waaronder Willem Petas uit Zieuwent.

Zaterdagavond is volledig in de steigers gezet met twee feestlocaties onder het Spilmandak en wordt een knalavond. Wordt het café annex Rogiers Bierstube, met Guitar Heroes Luuk en Dorus van Premium, de spiegelzaal ofwel Hansies Party Halle, met dampende muziek van DJ Kay Heezen? Beide hoogheden kregen al dorst bij het uitdenkproces. Dat belooft veel goeds. De entree bedraagt 7 euro. "Maor dan he'j ok wat," aldus Prins Hans. Zondag wordt een bezoek gebracht aan het frühschoppen van de Maïspotters, maandagmorgen naar de Jonge Nölepeters in Lievelde en aansluitend naar het dweilen in Groenlo. Dinsdagmiddag mogen de kinderen nog een keer uit hun dak tijdens het kindercarnaval. Vele Beltrumse carnavalisten kijken uit naar de afsluiting dezelfde avond, de 26e Pats Boem Show. Niet omdat het de laatste avond is, maar omdat het het hoogtepunt van de Beltrumse carnaval is. Ludieke sketches en acts door Beltrummers. Hierna de link van het promotiefilmpje dat beide hoogheden maakten:

PR De Belhamels

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant