Grol tegen Gendringen 0-1. Foto: Marcel Houwer

Grol doet zichzelf tekort tegen Gendringen

Algemeen

GROENLO - Na twee ruime overwinningen tegen VVO en Dinxperlo stond zondag 19 februari de thuiswedstrijd tegen vv Gendringen op het programma. In Gendringen wist Grol nog met 3-1 te winnen, maar Gendringen is ook met een goede serie bezig, en heeft, net als Grol, nog uitzicht op de tweede periodetitel.

Grol begon voortvarend. Na een paar minuten werd Keeper Michiel Kok van Gendringen al op de proef gesteld door Mart Zieverink, maar de bal werd nipt uit de hoek getikt. Mart Zieverink speelde een goede wedstrijd op het middenveld: hij was veelvuldig in balbezit en was de spil in menig aanval van Grol. Grol was eigenlijk de bovenliggende partij in de eerste helft. Er werd geen enkele kans weggegeven. Zelf kreeg het diverse mogelijkheden, maar alle schoten gingen naast het doel: twee vrije trappen van Johan Houben, een schot van Michel Kamphuis, na een mooie aanval, een schuiver van Quint Kristen en een schot van Mart Zieverink. Grol speelde solide. De verdediging met Johan Houben, Pim Westervoorde, Ramon Landewers en Bjorn te Braake stond goed. Gendringen werd alleen gevaarlijk door hoekschoppen en vrije trappen, waarbij de lange spitsen en verdedigers zich allemaal in het doelgebied van Grol bevonden. Voorin speelde Mathijs Warnar ook goed: hij was regelmatig aanspeelbaar en zette de Gendringen verdediging behoorlijk onder druk. Michel Kamphuis speelde nuttig maar was minder dreigend dan in de voorgaande wedstrijden. Grol was beter dan Gendringen, maar verzuimde te scoren in de eerste helft. Ruststand derhalve slechts 0 – 0.

In de tweede helft zette Gendringen aan. Onder leiding van de balvirtuoze Kelvin Meijer kreeg Gendringen meer overwicht en creëerde meer ruimte. Grol kwam vlak na rust goed weg. Een schot van Kelvin ging net naast. Ondanks dat Gendringen meer druk ging zetten, waren de beste kansen wederom voor Grol. Het was keeper Michiel Kok die Gendringen in het eerste kwartier van de tweede helft op de been hield. Een schot van Thijs Nibbelink werd uit de hoek getikt en een kopbal van Mathijs Warnar werd in een reflex van de lijn getikt. Even later kwam Grol goed weg. Een schot van Gendringen bij de tweede paal belandde bij Bjorn op de borst en leek daarbij ook de arm te raken. Arbiter Mentink zag hier gelukkig geen hands in. De allergrootste kans voor Grol om op voorsprong te komen was in eerste instantie voor Wouter Rexwinkel die door Mart Zieverink was weggestuurd. Zijn schot belandde op de paal. In de rebound leek het niet mis te kunnen, maar schoot Mathijs Warnar naast. Daarna kreeg Grol nog kansen. Zowel de inzet van Michel Kamphuis als die van Mathijs Warnar werden door Michiel Kok gekeerd. Zo makkelijk dat het de afgelopen weken ging, vandaag lukte het scoren maar niet.

Het maximaal haalbare leek een 0-0. Zes minuten voor tijd was echter de deceptie compleet. Een foute vrije trap van Johan Houben leidde een aanval van Gendringen in, waarbij Bjorn te Braake een bal tekort terug kopte op Wessel Baarslag. Jesper Brom profiteerde hiervan door de bal over Wessel heen te schieten: 0-1. Grol had nog een klein slot offensief, maar de nederlaag kon niet meer afgewend worden. Grol kreeg geen loon naar werken. En de uitslag was geen weergave van de kansenverhouding. Een enorme teleurstelling. Grol blijft hiermee nog wel op een gedeelde derde plaats staan, maar de kans op de tweede periode titel is verkeken.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is gepland voor zondag 12 maart. De uitwedstrijd tegen koploper Bon Boys. Aanvang 14.00 uur. Maar eerst staat zaterdag 25 februari nog de bekerwedstrijd tegen DVS '33 2 op het programma in Ermelo. Aanvang 15.00 uur.