Mechteld Wissink, Adjudant René, Prins Harrie en Patrick Pos met de poster die in alle horecazaken zal hangen komend weekend.
Mechteld Wissink, Adjudant René, Prins Harrie en Patrick Pos met de poster die in alle horecazaken zal hangen komend weekend.

Horeca steunt 'Samenloop voor Hoop Oost Gelre' tijdens carnaval

Algemeen

'Een rondje voor de Samenloop…Proost!'

Groenlo - 'Proost, op je gezondheid.' Het zal ook aankomend carnavalsweekend weer uitgesproken worden in de Grolse horecazaken. Tijdens het klinken van de glazen wensen we elkaar gezondheid toe omdat dit nu eenmaal niet vanzelfsprekend is. De ziekte kanker komt hierbij veelvuldig voorbij. Volgens 'de geleerden' is er echter hoop en optimisme dat deze ziekte op termijn een keer 'slechts' een chronische ziekte zal zijn in plaats van een ziekte waar men in vele gevallen nog aan komt te overlijden.

"We staan op het moment van grote doorbraken tegen meerdere vormen van kanker, maar dan is er geld nodig voor verder onderzoek." Deze zin bleef Henri Walterbos maar door het hoofd spoken, na afloop van de informatiebijeenkomst van de Samenloop voor Hoop Oost Gelre, bij BS22. Alle aanwezigen waren geraakt door de presentatie, zonder dat de bijeenkomst een dramatisch karakter had. Integendeel. Er werd ook gelachen. Met elkaar werd gebrainstormd over ideeën om teams te werven voor deelname aan de 'Samenloop voor Hoop Oost Gelre,' 16/17 juni op en rondom het terrein van de Muziekkoepel in Groenlo, evenals het binnenhalen van geld voor de actie, ten bate van het KWF. Het bracht de Grollenaar op het idee een actie, die hij in 2000 als Adjudant Wally samen met Prins Hennie Schovers met de alleszeggende titel 'Drank voor klank' initieerde en uitvoerde om geld in te zamelen voor het carillon, nieuw leven in te blazen en opnieuw te gaan organiseren. Maar nu ten bate van de Samenloop voor Hoop Oost Gelre. Hij zocht contact met de horeca en kreeg al snel 'groen licht' van de gezamenlijke Grolse uitbaters. "In 2000 werden we door toenmalig burgemeester Petra van Wingerden gevraagd mee te denken over het binnen halen van geld voor het carillon. "We bedachten dat we munten in gingen zamelen gedurende de carnaval en die weer bij de horeca in te leveren tegen de geldwaarde. Het werd een gigantisch succes omdat de horeca het idee omarmde. In het carillon hangt sindsdien een Prins Hennie en Adjudant Wally-klok," lacht laatstgenoemde.

Muntjes of geld doneren
Aankomend carnavalsweekend wederom een zelfde opzet. "In iedere horecazaak komen herkenbare bakjes op of achter de bar te staan waar mensen geld of muntjes in kunnen doneren. Het is geweldig dat de horeca hier aan meewerkt," is ook Patrick Pos, voorzitter van de Samenloop voor Hoop Oost Gelre, blij. Ook deze keer een pakkende slogan; 'Een rondje voor de Samenloop…Proost' "Tijdens de Samenloop worden er rondjes gewandeld, maar daarnaast hoef ik in de Achterhoek de andere betekenis niet uit te leggen," lacht Pos.

Proosten op het leven
Namens de Grolse Horeca spreekt Mechteld Wissink van een sympathieke actie. "Iedereen weet wel wat voor impact kanker heeft op getroffenen en hun gezinnen, familie en vrienden. We willen de Samenloop voor Hoop Oost Gelre dan ook van harte ondersteunen met deze actie. We mogen hier ook tijdens de carnaval best wel even bij stil staan, maar laten we ook vooral proosten op het leven en het Grolse carnaval." Patrick Pos sluit zich hier helemaal bij aan. "De Samenloop voor Hoop symboliseert de constante strijd tegen kanker, maar viert ook het leven. Deze twee gezichten komen tijdens het evenement op 16 en 17 juni aanstaande bij elkaar, net als tijdens het aankomende carnaval in Groenlo. Die twee gezichten komen in deze actie ook weer terug. Vier het leven en zet op tijd je masker op en af." Prins Harrie en Adjudant René stellen van harte hun gezicht 'beschikbaar' voor de actie. "Deze actie van de Samenloop voor Hoop in samenwerking met de Grolse horeca tijdens de carnaval is een initiatief dat helpt om kanker stukje bij beetje de wereld uit te krijgen. Als Stadsprins en Adjudant van Grolle en ambassadeurs van het feest van de lach en de traan onderstrepen we de strijd tegen kanker absoluut." Tijdens het Grolse carnaval geldt enkel en alleen het speciale muntje dat door de gezamenlijke horeca wordt uitgegeven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant