Spannende bridgecompetitie DSB Groenlo

Algemeen

GROENLO - Het bridgeseizoen schiet al weer aardig op. Van de vier competitieronden van zes avonden zijn er al weer drie voorbij.

Op dinsdag 7 februari werd de laatste avond van de derde competitieronde gespeeld. Tot de laatste avond bleef het erg spannend wie in de A-lijn deze ronde zou gaan winnen. Na de vijfde avond had het paar Bernadet Albering en Agnes Huinink nog steeds de leiding, maar ze moesten de eerste plaats afstaan aan het paar Marianne Spijker en Leo van Dijk. Zij wisten met een verschil van slechts 0,51% de eerste plek te veroveren. Ze scoorden na zes avonden een gemiddelde van 56,05%,op de voet gevolgd door het paar Bernadet Albering en Agnes Huinink met 55,54%. Derde werd het paar Fien Kolkman en Jan Beerten met 53,99%.

In de B-lijn waren drie paren duidelijk beter dan de overige paren. Ook hier waren de verschillen niet erg groot. Op de eerste plaats eindigde het paar Afra Avezaat en Lizet Scheers met 58,67%. Tweede werd het paar Lenie Beurskens en Hetty Broekhof met 57,07%. Derde werd het paar Tine Beusink en Paulien Groot Kormelink met 56,70%. Deze drie paren spelen in de vierde ronde in de A-lijn.

Vanuit de C-lijn promoveren eveneens drie drie paren naar de B-lijn. Op de eerste plaats in de C-lijn eindigde het paar Marijke Laarhoven en Annemarie van Voorst met 57,57%. Op de tweede plaats kwam het paar Ria Kolkman en Toon van Zadelhoff met 56,07%. Derde werd het paar Annet van der Markt en Hennie Temming met 55,32%. Op dinsdag 21 februari begint de laatste speelronde van zes avonden. In deze ronde zal beslist worden wie dit jaar clubkampioen wordt. De laatste drie jaren was dat elk jaar een ander paar. Misschien kan het paar Henk Dekker en Michaël Daniël het clubkampioenschap prolongeren.

Ook de topintegraal competitie verloopt spannend. De verschillen zijn na twee rondes nog erg klein. Hier hebben Marianne Spijker en Leo van Dijk de leiding met 58,38%. Ze worden op korte afstand gevolgd door de paren Ankie Koopmans en Gerard Bosman met 57,64% en Marijke Laarhoven en Annemarie van Voorst met 57,36%. Er worden nog twee rondes topintegraal gespeeld. Aan de stand kan dus nog veel veranderen.

WAEG-uitwisseling. Dinsdag 14 februari vond de jaarlijkse WAEG-uitwisseling plaats. De bridgeclubs uit Winterswijk, Aalten, Eibergen en Groenlo binden dan onderling de strijd aan. Van elke club spelen twaalf paren tegen elkaar. Op het eind van de avond wordt dan de gemiddelde score per club uitgerekend. Na een aantal jaren slecht gescoord te hebben, wist DSB-Groenlo dit jaar weer eens de wisselbeker te veroveren. Voor bridgebegrippen waren de verschillen redelijk groot. Groenlo werd dus eerste met een score van 56,54%. Goede tweede werd Winterswijk met 53,44%. Dede en vierde werden Aalten en Eibergen met 46,01% en 43,09%.


www.dsbgroenlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant