Joske, Anke en Linda heten iedereen van harte welkom in Studio Reuring. Gerhard Weevers stelt het pand aan de Ziekenhuisstraat 1 ter beschikking. Foto: Gerwin Nijkamp
Joske, Anke en Linda heten iedereen van harte welkom in Studio Reuring. Gerhard Weevers stelt het pand aan de Ziekenhuisstraat 1 ter beschikking. Foto: Gerwin Nijkamp

Studio Reuring in voormalig kantoor van Groenlose Gids

Algemeen

GROENLO - Anke Sitter, Joske Elsinghorst-Van Huet en Linda Commandeur staan bekend als creatieve geesten die bij BS22 het antwoord hebben op veel vraagstukken. Met Studio Reuring zijn de dames nu zelf onderdeel van een oplossing: zij bundelen hun krachten aan de Ziekenhuisstraat 1 in Groenlo, in het leegstaande pand waar tot 2014 de redactie van de Groenlose Gids was gevestigd. Gerhard Weevers, directeur van Achterhoek Nieuws (uitgever van deze krant), stelt de ruimte aan de drie ondernemers beschikbaar tot een nieuwe huurder is gevonden.

In 2016 was het pand nog in gebruik door Solar Sell. Dit bedrijf is inmiddels samengegaan met Wopereis in Doetinchem. De verkoop en installatie van zonnepanelen wordt voorgezet vanuit die stad, waar men zich vooral richt op grotere en landelijke projecten.
Met het vertrek van Solar Sell kwam het pand leeg te staan. De Achterhoek Nieuws-directeur was dan ook erg enthousiast toen de drie dames bij hem aanklopten. "Zij mogen de ruimte gebruiken tot er een nieuwe huurder is gevonden", vertelt Weevers. "Een pand met leven in de brouwerij is toch aantrekkelijker dan een lege ruimte."
Leven in de brouwerij komt er zeker als het aan de dames van Studio Reuring ligt. Ze kennen elkaar van BS22. Daar, aan de Beltrumsestraat, werken zij samen om de stad Groenlo op allerlei maatschappelijke vlakken te verbeteren. Aan de Ziekenhuisstraat willen ze elkaar juist bedrijfsmatig versterken. Ook als ondernemer delen zij de passie om bedrijven en organisaties creatieve oplossingen te bieden, in beweging te krijgen en met elkaar te verbinden.
Met Intertembo bedrijfsadvies en interim adviseert Anke organisaties als er bijvoorbeeld wordt gestart met een nieuw product of project. Bij zulke processen is het volgens haar belangrijk dat ICT ook weet waar de productie mee bezig is, dat er een rode draad is tussen alle afdelingen binnen een organisatie. "Ik zorg ervoor dat mensen zo dicht mogelijke langs elkaar heen praten", lacht ze.
Joske komt uit de onderwijswereld en heeft daar een schat aan ervaring opgedaan. "Ik heb veel affiniteit met jongeren die moeite hebben een plek te vinden binnen vaste structuren." Met Overal Kansen beperkt ze zich niet tot dat vakgebied. Zo is de afgelopen maanden druk geweest met het opzetten van Kabouterroutes door Oost Gelre.
Linda geeft met haar bedrijf Gewoon! Commandeur inzicht en uitzicht aan personen en organisaties. Ze pakt mensen bij de hand in veranderingsprocessen. "Ik wil ervoor zorgen dat men vanuit vertrouwen vooruit te durft te gaan."
Onder het mom 'samen bereik je meer' gaan de dames in Studio Reuring elkaars netwerken benutten en kennis met elkaar delen. "Mensen moeten denken: daar moet ik zijn voor een oplossing." Wanneer dat mogelijk is? "We hebben geen vaste openingstijden, maar als het licht brandt en de bloemetjes buiten staan, dan is er iemand aanwezig.

www.facebook.com/studioreuring

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant