Karel Kormelinck krijgt de onderscheiding opgespeld door Eddy Konings van 't Kopper.
Karel Kormelinck krijgt de onderscheiding opgespeld door Eddy Konings van 't Kopper.

Karel Kormelinck ontvangt onderscheiding 't Kopper

Algemeen

GROENLO - Het is een traditie dat de leden van het 't Kopper, de hoogste afdeling binnen de Knunnekes, jaarlijks iemand onderscheiden die wezenlijk heeft bijgedragen aan het succes van de Grolsch. Eerder werden Theo Luttikholt (2013), Bennie klein Tank (2014), Hennie Wassink (2015) en Tonnie Rondeel (2016) onderscheiden. Dit jaar valt de eer te beurt aan de 81-jarige Grollenaar Karel Kormelinck.

Door Kyra Broshuis

Eerst omarmen de leden van 't Kopper de koperen ketel die als herinnering aan de Grolsch bij het voormalige fabrieksterrein is geplaatst. Dan wordt Karel Kormelinck naar voren geroepen. "Het is de waarschijnlijk de laatste der Mohikanen", vertelt voorzitter Herman Oosterholt van 't Kopper. "Karel Kormelinck is nog een echte ambachtelijke brouwer geweest. Hij is begonnen bij de ranja-afdeling, het bekende Groli, ging daarna aan de slag als kantinebeheerder en werd vervolgens brouwer. De Grolsch is zijn lust en zijn leven. De kinderen, Kormelinck heeft er vier, kwamen geregeld brood brengen dat hij vergeten was."

Karel Kormelinck blijft nuchter onder alle eer die hem wordt toegewuifd. "Ach, ik heb niet zoveel met carnaval maar dit vind ik wel mooi. De Grolsch is altijd heel belangrijk voor mij geweest. Het is mooi dat mijn werk van toen nu nog gewaardeerd wordt."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant