Concordia brengt Dance with Harmony. Foto: Hans Meijerink
Concordia brengt Dance with Harmony. Foto: Hans Meijerink

Concordia Beltrum brengt Dance with Harmony

Algemeen

BELTRUM - Muziekvereniging Concordia uit Beltrum geeft op zaterdag 25 maart haar jaarlijkse voorjaarsconcert in Sporthal de Sonders in Beltrum. Tijdens dit concert laten het A-orkest en de A-slagwerkgroep van zich horen. 'Dance with Harmony' begint om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn voor €5,- te verkrijgen aan de kassa. Jeugd onder de 12 jaar heeft gratis toegang.

Tijdens 'Dance with Harmony' staat het thema dans centraal. Zowel het A-orkest als de A-slagwerkgroep zullen samen met verschillende dansformaties hun talenten laten zien. Ze brengen onder andere opzwepende Ierse en Schotse muziek. Terwijl het orkest speelt laat een grote groep dansers de Ierse en Schotse dansen zien. Ook het modernere en energieke HipHop is tijdens deze avond vertegenwoordigd. De talentvolle hiphoppers van Tim Aafjes uit Winterswijk zullen deze avond op de dansvloer hun kunsten laten zien.

Uiteraard is er ook aandacht voor het klassiekere ballroomdansen, waarbij toeschouwers kunnen meegenieten van een prachtige wals en van swingende Latin muziek. Tijdens 'Dance with Harmony' mag Concordia ook twee solisten verwelkomen. Odette Oosterkamp zal tijdens deze avond samen met de slagwerkers een indrukwekkende paaldansact laten zien. De andere solist Nicole Scheffer zal letterlijk boven de toeschouwers uitstijgen. Zij gaat namelijk in doeken gehangen aan het plafond, een zogenaamde 'arial silk act' laten zien.

Zo wisselend als het dansprogramma, zo wisselend zal ook het muzikale programma zijn op 25 maart. Naast de optredens met dans zal het A-orkest het prachtige Danzon van de Mexicaanse componist Arturo Marquez ten gehore brengen. Dit wereldberoemde nummer heeft in Venezuela vele straatkinderen in aanraking gebracht met muziek en hen hierdoor een betere toekomst kunnen bieden. Ook Armenian Dances van Alfred Reed zal ten gehore worden gebracht.
De A-slagwerkgroep laat, naast de dansnummers, een zeer breed repertoire horen. Naast Latin en Jazz muziek zullen de jonge slagwerkers ook een nummer van de bekende producer Major Lazor gaan spelen, evenals het Fear of the Dark en Ace High van Iron Maiden.
Als kers op de taart heeft de trombone-sectie, bestaande uit Udo Maarse, Wilfried Groot Zevert, Jasper te Braak, Rene Beerten en Rene Helmers, een dansnummer ingestudeerd dat zij graag met het publiek delen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant