Een spelmoment uit de wedstrijd FC Trias-Grol. Foto: PR

Offday voor Grol tegen Trias

Algemeen

GROENLO - Grol ging met goede moed naar Sportcomplex 't Huitinkveld in Winterswijk. Men had wat recht te zetten na het onnodige verlies vorige week tegen koploper Bon Boys. En thuis had men met 2 – 0 gewonnen van FC Trias. Het team van Jos Heutinck is echter met een goede serie bezig en heeft de laatste drie wedstrijden op rij gewonnen. Het beloofde dus een spannend duel te worden en de ruim 600 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Helaas liet het resultaat te wensen over: Grol verloor met 4-0.

Het werd nooit een echte wedstrijd, want Grol had een complete offday. Alles ging mis. De eerste kans was nog wel voor Grol met een kopbal van Jordy Oonk, maar al na vijf minuten keek men tegen een achterstand aan. Keeper Wessel Baarslag reageerde te laat op een diepte pass van Trias, hij redde nog de eerste inzet, maar Jurrian Veldhuizen kon vervolgens eenvoudig binnentikken: 1 – 0.

De verdediging van Grol stond niet goed, geen enkele pass kwam aan en Trias kreeg diverse grote kansen. Tim Leusink haalde een bal van de lijn, maar liep hierbij een spierblessure op en moest al vroegtijdig het veld verlaten. Even later kwam Wessel Baarslag weer te laat bij een diepe bal en Richard Kok lepelde de bal over Wessel heen, gelukkig slechts op de lat.

De eerste grote kans voor Grol kwam pas na een half uur spelen. Een prachtige poeier van Mart Zieverink werd prachtig gered door keeper Mathijs Stortelers. De trainersstaf Jeroen Burghout en Bjorn Koldeweij schreeuwden de longen uit hun lijf, maar kregen het Grolteam in de eerste helft niet meer op de rails. Met name de buitenspelers Cornelis Jozeph Hofman en Bram te Bogt wisten te makkelijk door de Grolverdediging heen te dribbelen. Grol kwam niet verder dan lange ballen op goed geluk naar voren.

Na een half uur spelen werd de overmacht van Trias vertaald in een grotere voorsprong. Cornelis Jozeph Hofman soleerde naar de achterlijn, legde de bal terug en Richard Kok kon de 2 – 0 aantekenen. Ver in de blessuretijd van de eerste helft werd het nog erger. Bram te Bogt kwam via een 1-2-tje vrij voor Wessel Baarslag en schoot de 3 – 0 binnen.

Grol wist zich gelukkig nog enigzins te herpakken in de tweede helft en creëerde zich diverse grote kansen. Jordy Oonk miste ternauwernood een lage voorzet van Michel Kamphuis. Wouter Rexwinkel stond oog in oog met keeper Mathijs Stortelers maar zijn bal ging recht op de keeper af. Ook Mathijs Warnar kon niet scoren alleen voor keeper Stortelers. Een schot van Jordy Oonk werd door Stortelers uit de bovenhoek geplukt. En zelfs voor open doel lukte het Michel Kamphuis niet om te scoren. Alles ging mis deze middag. Cornelis Jozeph Hofman strafte deze gemiste kansen verder af door met een schuiver de eindstand ook nog op 4 – 0 te brengen.

Een zeer teleurstellende grote nederlaag en dat nog wel juist tegen het team van voormalig Grol-trainer Jos Heutinck. Jos Heutinck beleefde een moeizame periode voor de winterstop, maar heeft met vier overwinningen op rij het team weer op de rails en Grol al weer tot op drie punten benaderd.

Grol zakt met dit verlies drie plaatsen op de ranglijst. Het zal zich moeten herpakken en vooruit kijken. Komende zondag 26 maart staat de thuiswedstrijd tegen DVV uit Duiven op het programma. Aanvang 14.30 uur.