Quint wint zilver. Foto: PR
Quint wint zilver. Foto: PR

Quint Roerdink tweede op district Kampioenschap

Algemeen

GROENLO - Quint Roerdink uit Groenlo is afgelopen weekend tweede geworden op het district kampioenschap Oost tot 12 jaar. Hij zat in de gewichtsklasse tot 30 kg. Na vijf partijen te hebben gedraaid kon Quint Roerdink het zilver in ontvangst nemen. Quint was heel actief aan het judoën en liet zien dat hij zijn focus op één ding had en dat was het maken van zijn favoriete worp. Helaas kwam Quint Roerdink in de finale niet aan zijn pakking en verloor daardoor de controle over zijn tegenstander. Op de grond komt Quint terecht in een houdgreep en verlies de partij in de finale.

Mayren Regelink zat in de gewichtsklasse tot 30 kg. Hij begon de dag te judoën en liet mooie heupworpen zien en had een hele sterke pakking en won de eerste twee partij met een Ippon. Helaas, nadat Mayren een wazari had gemaakt, ging hij door naar de grond met zijn tegenstander maar had op dat moment geen controle meer over zijn tegenstander en werd overgenomen in een houdgreep en verloor zijn partij. Daarna had Mayren Regelink een herkansing maar kwam weer in een houdgreep en was uitgeschakeld. In totaal had Mayren vier mooie partijen gejudoot.

Gerhard Roerink deed mee in de gewichtsklasse tot 34 kg. Hij was zowel mentaal als technisch sterk voorbereid maar helaas kwam hij tekort aan kracht. Dit kwam omdat hij normaal in de gewichstklasse -30 kg judoot. Door omstandigheden was het niet haalbaar om 1 kg af te vallen voor de wedstrijd. Ondanks dit heeft Gerhard mooie judo kunnen laten zien en liet zich niet zomaar naar de grond werpen. Gerhard is een ervaring rijker net zoals de andere twee judoka's. In totaal had Gerhard Roerink twee partijen gejudoot.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant