Vlinderhofje tijdelijk dicht vanwege verbouwing

Algemeen

BELTRUM - De kinderopvang en buitenschoolse opvang Het Vlinderhofje heeft tijdelijk haar deuren gesloten. Er staan een aantal verbouwingen gepland die de opvang belemmeren. Deze zijn zodanig dat het uit veiligheidsoogpunt verstandig is even geen kinderen op te vangen. Wanneer de deuren weer openen is niet precies te zeggen, dat ligt aan de voortgang, het streven is medio april. De ouders zijn op de hoogte en worden ook in het verbouwingstraject betrokken.

Muziek op schoot, baby/peuter gym en kinderkookatelier, zijn activiteiten die na de verbouwing in het nieuwe programma opgenomen worden. Het Vlinderhofje denkt daarmee al vast te kunnen beginnen, zodra er vijf kinderen zijn aangemeld.

Muziek op schoot: (zondagmorgen)
Peuters reageren op prikkels en daarom zijn ze van nature geboeid door muziek. Muziek, vooral het zingen, heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind. Door de vele liedjes en versjes wordt de ontwikkeling van de taal en spraak bevorderd, klappen, bewegen en dansen ontwikkelt de motoriek, het onthouden van woordjes en melodieën traint de concentratie en het geheugen. In deze cursussen gebeurt dit allemaal spelenderwijs onder leiding van de muziektherapeute.
Muzikaal zijn is niet nodig, maar het is wel erg belangrijk dat ouders actief meedoen, zodat het kind daardoor gestimuleerd wordt.

Baby gym: (woensdagmorgen)
Dit is gymnastiek voor de allerkleinsten. Het helpt de spiertjes sterker te maken, stimuleert de zintuigen en helpt kindjes met de moeilijke leermomenten in het eerste levensjaar. Onder leiding van een kinderfysiotherapeut, (baby) masseuse en muziekervaringsdeskundige wordt elke les ingegaan op hoever de ontwikkeling op dit moment is, er worden spelletjes gedaan die passen bij wat een baby op die leeftijd leert, bewegen op muziek en, het belangrijkste, samen veel plezier maken.

Kidscooking/Kinderkookatelier.
Wat is er leuker dan samen in de keuken te koken en te proeven? En na de tijd het lekkers wat er gemaakt is mee naar huis nemen? In het Kinderkookatelier gaan deelnemers van alles bereiden veelal met producten van het eigen erf. Op de woensdagmiddag gaan de workshops 'Kinderkookatelier' op Landgoed Hulsevoort van start van 14.30 tot 16.00 uur. Kinderen in de leeftijd vanaf 8 tot en met 12 jaar kunnen meedoen. De kosten zijn 5,- per keer. GeÏnteresseerden kunnen contact opnemen met Marian Klein Gebbinck, 0544-487010 of 06-55733458. Maar mag ook een mail naar info@hulsevoort.nl


www.hulsevoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant