De organisatie van Mode & Kunst met één van de artiesten. vlnr Dian Huis in 't Veld, Tessa ten Barg en rechts Joske Elsinghorst. Foto: Kyra Broshuis
De organisatie van Mode & Kunst met één van de artiesten. vlnr Dian Huis in 't Veld, Tessa ten Barg en rechts Joske Elsinghorst. Foto: Kyra Broshuis

Mode & Kunst nieuwe stijl erg succesvol

Algemeen

GROENLO- De bekende open zondag in Groenlo heeft een hele andere uitstraling gekregen. Afgelopen zondag was Mode & Kunst een grote publiekstrekker. De organisatie is blij dat de nieuwe invulling zo goed aanslaat bij het publiek.

"Wat een fantastische dag", zeggen Tessa ten Barge, Dian Huis in 't Veld en Joske Elsinghorst van de organisatie. "Natuurlijk hebben we ontzettend veel geluk met het prachtige weer maar ook de winkels én de kunst trekken veel mensen naar de stad." Overal in het centrum is het druk, natuurlijk op de terrassen op markt maar ook bijvoorbeeld in de oude Calixtus waar verschillende exposities te zien zijn. Opvallend is de enorme drukte bij Hart van Grolle. Het is duidelijk dat veel mensen van de gelegenheid gebruik maken op dit bijzondere pand te bezichtigen. De rode loper, dit keer niet alleen op de Markt, maar ook door de hele Beltrumsestraat, geeft de middag nog meer kleur. De mannequins, dressmen én kinderen showen de nieuwste mode en aan de tassen die ze dragen, kan het publiek zien bij welke zaak ze moeten zijn voor de nieuwste outfits.

De meer dan 25 kunstenaars, verdeeld over de binnenstad, hebben aan aandacht geen gebrek. "Veel mensen exposeren voor het eerst, of treden voor het eerst op. Gelukkig zijn ze zonder uitzondering heel enthousiast over de opzet van deze middag én over de reacties van het publiek. Prachtig dat zoveel ondernemers in de stad hun pand beschikbaar stellen voor kunst.", vertelt Joske Elsinghorst die de hele kunst-afdeling heeft georganiseerd.

"Absoluut voor herhaling vatbaar!" luidt de conclusie van de organisatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant