De aanwezigen luisteren naar de uitleg van Ferry Broshuis over de tekst van Gait van Grolle dat als muurgedicht is vereeuwigd.
De aanwezigen luisteren naar de uitleg van Ferry Broshuis over de tekst van Gait van Grolle dat als muurgedicht is vereeuwigd.

Tekst Gait van Grolle vereeuwigd

Algemeen

GROENLO- De legendarische Gait van Grolle (Gerrit Roerdink) is helaas veel te vroeg gestorven, maar hij heeft wel gezorgd voor een heel bijzondere nalatenschap. Eén van zijn vele prachtige teksten is nu aangebracht op de zijmuur van de woning van de familie Willemsen aan de Barakkenplaats. Met dit gedicht heeft de stichting Muurgedichten Groenlo weer een mooi gedicht toegevoegd aan de lijst. Komende tijd zullen er nog meer gedichten worden onthuld, zo vertelt Mark Ebbers van de stichting. Samen met Rik Gockel (initiatiefnemer) en Ferry Broshuis bekijkt hij zorgvuldig welke gedichten er in aanmerking komen om vereeuwigd te worden op een Grolse muur. Veel Grollenaren zijn bereid hun pand beschikbaar te stellen voor deze bijzondere vorm van kunst. Op de gevel van Schoenmode Hermans wordt dinsdag 11 april om 19.30 uur een gedicht onthuld.

Het gedicht 'Ode aan de stad Grol' van Gait van Grolle is nu voor iedereen te bewonderen en werd onthuld door de dochters van Gait van Grolle; Ineke en Maria.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant