De eerste ballonvaart van SKVK is aanstaande. Foto’s: Jurgen Pillen Fotografie
De eerste ballonvaart van SKVK is aanstaande. Foto’s: Jurgen Pillen Fotografie

Logo Kanjers voor Kanjers op luchtballon

Algemeen

Samenwerking met Stichting Onze Ballon

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - Stichting Kanjers voor Kanjers, de organisatie die alom bekendheid geniet vanwege haar tomeloze inzet voor kinderen die onvoldoende in staat zijn om te spelen en te sporten, timmert doorlopend aan de weg. Ditmaal gebeurt dat door onthulling van een luchtballon met het logo van de stichting Kanjers voor Kanjers.

Zoals bekend maakt Kanjers voor Kanjers dromen van kinderen waar met de opbrengsten van door de stichting gehouden evenementen, en dankzij de donaties, zowel van bedrijfsleven alsmede van particulieren. De jaarlijkse, niet meer weg te denken activiteiten, zijn de Tristan Hoffman Challenge, het Achterhoek Wieler Spektakel en de Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB Clinics.

Zondag werd het logo van Kanjers voor Kanjers onthuld op de luchtballon van Stichting Onze Ballon. Dat gebeurde bij Erve Kots in Lievelde. Het was tevens de start van een nieuwe activiteit, voortgekomen uit een samenwerkingsverband, dat het bestuur van de Stichting Kanjers voor Kanjers is aangegaan met de Stichting Onze Ballon. Door deze samenwerking wil Kanjers voor Kanjers jaarlijks zoveel mogelijk kinderen te laten genieten van een ballonvaart.

De samenwerking is tot stand gekomen via Margot Blom uit Doetinchem, deelnemer aan de jaarlijkse Tristan Hoffman Challenge. Zij was het die ballonvaart als project heeft aangevraagd. Vervolgens zijn er plannen ontstaan om als Stichting Kanjers voor Kanjers, zolang het budget dit toelaat, een aantal vluchten per jaar te organiseren. Adri Knoops, lid van de projectcommissie van SKVK heeft, heeft hierbij de eindregie in handen.

De belangstelling voor de onthulling van het logo, en tevens de eerste ballonvaart, was bijzonder groot. Speciale gasten en hun families bekeken hoe de ballon gevuld werd met gas en het logo van Kanjers voor Kanjers zichtbaar werd. Het was omstreeks 18.00 uur dat de Kanjers voor Kanjers-ballon voor het eerst de lucht inging, met een groepje kinderen als passagier. Voor de ballonvaart werd getoost op een voorspoedige samenwerking.

Dat een ballonvaart best een beetje spannend was, kon iedereen zien aan de gezichten van de ballonvaarders. Ceryll, Tim, Kim en Alfonso viel de eer te beurt om - met hun moeders als begeleider - hun luchtdoop te beleven met deze eerste Kanjers voor Kanjers-ballonvaart. Het viertal verdiende dat omdat er voor hen vaak geen mogelijkheden zijn om vanwege hun beperking mee te kunnen doen aan een activiteit. Deze kinderen hebben een beperking in het autistisch spectrum, een gedragsproblematiek en/of het downsyndroom.

Na de ballonvaart vond een ceremonie plaats in Westendorp, waar de ballonvaarders na de landing werden gedoopt met gras, vuur en champagne.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant