Zichtbaar plezier bij de leden van de Rainbowband. foto: Kyra Broshuis
Zichtbaar plezier bij de leden van de Rainbowband. foto: Kyra Broshuis

BOOG viert tienjarig bestaan

Algemeen

GROENLO - Het is een feestelijk middag bij Welgelegen in Groenlo waar de stichting BOOG (Belangen Organisatie Oost Gelre) haar 10-jarig bestaan viert. BOOG is een belangenorganisatie voor mensen met beperkingen en chronisch zieken in de gemeente Oost Gelre.

Door Kyra Broshuis

Voorzitter Theo Bloemenkamp is blij met alle aandacht en felicitaties voor het jubileum. De stichting heeft veel bereikt in de afgelopen 10 jaar, zo vertelt hij. "Het is vaak een kwestie van een lange adem, maar we hebben gelukkig hele goede contacten met de verschillende partners en zeker met de gemeente Oost Gelre." Bloemenkamp verwelkomt de gasten en in heeft een bijzonder woord van welkom voor de mensen die wonen bij De Lichtenvoorde, Estinea en Zozijn. Het thema van de jubileumdag is: mensen met een beperkingen zijn mensen met mogelijkheden. "Kijk naar de mensen van de Rainbowband die hier vandaag optreden. En bijvoorbeeld de mensen van De Lichtenvoorde die werken en daar veel plezier in hebben, iets wat niet iedereen kan zeggen. Maar de mensen kunnen het niet alleen. Gelukkig is er hulp en ondersteuning aanwezig in onze gemeente. BOOG doet er alles aan om deze mensen een plek in de maatschappij te geven. Wij als BOOG denken dat er oplossingen zijn voor de problemen. Niet voor niets is heeft ons logo de kleur groen; de kleur van de hoop. Samenwerking is daarbij het sleutelwoord."

'We blijven partners'
Wethouder Hoenderboom komt de stichting feliciteren en verzekert het bestuur van een langdurige samenwerking. "Wij zijn partners, bestendige partners, in een groot aantal maatschappelijke ontwikkelingen. Denk daarbij aan de grijze golf en de wetswijzigingen waardoor veel zorg-relateerde taken nu bij de gemeente liggen. Het gaat bij niet om wat je niet kunt, maar om wat je wél kunt. Iedereen doet mee, ongeacht de beperkingen. Maar het moet allemaal wel kunnen. Ik ben het dan ook van harte met Theo Bloemenkamp eens: het gaat om mensen met mogelijkheden. We hebben nog veel werk te doen om de samenleving van iedereen te laten zijn. Daarvoor zijn we afhankelijk van uw expertise, wij blijven partners."

Rainbowband
Als slot van het officiële gedeelte en als start van de feestelijke middag, treedt de bekende Rainbowband op. Deze band uit Lichtenvoorde, onder (bege)leiding van Tonnie Weikamp, speelt aanstekelijke nummers en al snel doen de aanwezigen in de zaal mee. De muzikanten van de Rainbowband hebben er zichtbaar plezier in. Dit jaar staan ze overigens weer op de Zwarte Cross. Een prachtig voorbeeld van meedoen in de maatschappij zoals BOOG dat voor ogen heeft.

Opperste concentratie bij de leden van de Rainbowband. foto: Kyra Broshuis
Zichtbaar plezier bij de leden van de Rainbowband. foto: Kyra Broshuis
Tonnie Weikamp begeleidt met veel enthousiasme de bekende Rainbowband. foto: Kyra Broshuis

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant