Afbeelding

Voorlopig geen nieuwe woningen in Oost Gelre

Algemeen

Voorlopig geen nieuwe woningen in Oost Gelre

Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad het Programma Lichtenvoorde behandeld. Een onderdeel van dit programma zijn de woningbouwplannen voor de Dijkstraat. Het college wil daar 20 goedkope grondgebonden huurwoningen realiseren.
Dit gaat helaas niet door. Het CDA, de VVD en de Nieuwe Liberalen dienden een amendement in. Zij willen dat er 60 tot 70 woonstudio's worden gerealiseerd. Het exacte aantal zal worden bepaald als de leefbaarheidsvisie is opgesteld. De verwachting is dat deze visie pas na de vakantie wordt vastgesteld. Tot die tijd is niet duidelijk hoeveel woningen/woonstudio's er aan de Dijkstraat komen.
Als gevolg van de bevolkingskrimp hebben de Achterhoekse gemeenten gezamenlijk met de provincie afspraken gemaakt over het aantal nog te bouwen woningen. In Oost Gelre mogen we t/m 2025 nog circa 280 woningen bouwen. In diverse (bestemmings-)plannen liggen nog circa 550 woningen vast. Dat betekent dat er nog fors in de plannen geschrapt moet worden.
In de in september jongstleden unaniem vastgestelde woonvisie is een planningslijst opgenomen waarin voor de Dijkstraat 20 woningen worden gereserveerd. Als dat er straks 60 of 70 worden zal de woonvisie hierop moeten worden aangepast. Daarnaast zal dan ook moeten worden aangegeven waar je die 40 à 50 extra vandaan haalt. Zo lang dat niet duidelijk is kan dit college geen medewerking meer verlenen aan nieuwe woningbouwplannen, woningsplitsingen, functieveranderingen, wonen in winkelstraten, inbreidingen en dergelijke.
Kortom: tot eind dit jaar zit alles op slot met dank aan het CDA, de VVD en de Nieuwe Liberalen.


Fractie OOG


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant