Wandelen of hardlopen voor stichting Nina. Foto: PR
Wandelen of hardlopen voor stichting Nina. Foto: PR Foto: null

NINA-run in 2017 naar nieuwe locatie  

Algemeen

WINTERSWIJK - Elk jaar probeert de Stichting Nina  van de NINA-run een bijzondere happening te maken. Dit jaar gebeurt dat voor het eerst op het terrein van AV Archeus. Dat is dit jaar de plaats van handeling voor start en finish. Ook de starttijden zijn enigszins aangepast. 

Stichting Nina zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersenstamtumoren bij kinderen. De stichting Nina is opgericht door de ouders van Nina Olthof. Zij is op 26 mei 2011 op elfjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenstamtumor. Kinderen met een hersenstamtumor hebben geen kans op genezing. Nina overleed vijf maanden na die fatale diagnose. De stichting Nina zamelt geld in voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte.

Eén van de manieren waarop dat gebeurt is door het organiseren van de NINA-run. Voor de opening van de zesde NINA-run komt John Emmerik, de vader van Semmy. John is regelmatig te zien op tv als er aandacht gegeven wordt aan deze vreselijke ziekte. Zo ook afgelopen december toen dezesarige Tijn met zijn nagellakactie heel Nederland ontroerde. Omdat de actie van Tijn 'Lak aan hersenstamtumoren' zo'n geweldige actie was, hebben we tijdens deze NINA-run een speciale nagellakkraam waar iedereen die dat wil zijn nagels kan laten lakken.

Daarnaast maakt iedereen die voor deze zesde NINA-run een sponsorformulier inlevert, kans op één van de fantastische prijzen die beschikbaar zijn gesteld.

Met nog een krappe week te gaan voor de 6e NINA-run op 9 april hebben zich ook dit jaar al veel hardlopers en wandelaars ingeschreven bij de voor-inschrijving, maar er kunnen er nog heel veel bij!

De NINA-run bestaat uit vier onderdelen die allen starten bij AV-Archeus aan de Vredenseweg 134b in Winterswijk. Het programma ziet er als volgt uit: 11.15 uur: opening door John Emmerik; 11.30 uur: start 1 km kidsrun; 11.50 uur: start 2 km kidsrun; 12.20 uur: start 5 km run; 12.30 uur: start 5 km wandelen.

De opbrengst van de run komt volledig ten goede aan de onderzoeken naar hersenstamtumoren bij kinderen in het VUmc-Amsterdam. Aanmelden en het sponsorformulier downloaden  kan via de site, waarop ook veel informatie over de stichting is te vinden. 


www.stichtingnina.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant