De winnaars bij de persoonlijke kampioenschappen jeugd, waaronder Wouter Rooks en Tim te Bogt. Foto: PR
De winnaars bij de persoonlijke kampioenschappen jeugd, waaronder Wouter Rooks en Tim te Bogt. Foto: PR

Succes voor jeugdige klootschieters KV Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Afgelopen zaterdag, 15 april, werd er in Barchem gestreden om de persoonlijke kampioenschappen van de Achterhoekse Klootschieters Federatie. KV De Heksenkring had een mooi parcours uitgezet. Er werd gegooid op alle drie de onderdelen: straat, veld en zetten.

De jeugd van KV Zwolle wist in leeftijdscategorie drie en vier de titel voor zich op te eisen. In categorie drie werd Wouter Rooks kampioen, Wouter werd eerste op de onderdelen straat en veld en tweede op het onderdeel zetten. Tweede werd Jochem Rooks en derde werd Stefan Langwerden van 't Broek uit Ruurlo. De jongens hebben allemaal heel goed gegooid en het werd een spannende wedstrijd.

In de leeftijdscategorie vier wist Tim te Bogt de titel te winnen, Tim werd eerste op de onderdelen straat en zetten en vierde op het onderdeel veld. Tim nam de titel over van Patrick Zieverink die dit jaar tweede werd en Robin Wegdam van KV Zwolle werd knap derde. Tim te Bogt wist met het zetten, op dertig centimeter na, bijna zijn record van de deelname aan de Europese kampioenschappen van vorig jaar te evenaren en Robin Wegdam wist zelfs zijn persoonlijk record met ruim zes meter te verbeteren. Een geweldige prestatie.

Bij de senioren haalde KV Zwolle ook mooie resultaten: bij de dames in categorie 7 werd Merian Halleriet tweede, bij de dames in categorie 6 werd Jacqueline Maarse eveneens tweede en in categorie 5 werd Tessa Rooks vierde. Bij de heren in categorie 5 werd Jurgen te Brake tweede, Ramon Halleriet derde, in categorie 6 werd Rob Zweers vierde, in categorie 7 werd Silvio Geelink tweede, in categorie 8 werd Bennie Smeenk kampioen, Gerrie Assinck werd derde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant