Stefan von Kann damkampioen van Beltrum

Algemeen

BELTRUM - Damvereniging DIOS-Beltrum heeft dinsdag 18 april het damseizoen afgesloten met de gebruikelijke jaarvergadering in kulturhus De Wanne in Beltrum. Bijna alle leden waren daarbij aanwezig.

Paulien Ribbers deelde mee dat het team van DIOS-Beltrum dit seizoen met twee punten uit elf wedstrijden helaas op de onderste plaats is geëindigd in de eerste klasse Oost Gelderland en in aanmerking komt voor degradatie naar de tweede klasse Oost Gelderland. Er bestaat nog een reële kans dat DIOS Beltrum toch volgend seizoen zal blijven spelen in de eerste klasse aangezien de winnaar van de tweede klasse waarschijnlijk geen gebruik zal maken van de kans om te promoveren. Indien degradatie uitblijft zal DIOS Beltrum het volgend seizoen met een versterkt team spelen in de eerste klasse Oost Gelderland en daarnaast nog met een tweede team in de tweede klasse Oost Gelderland.

Verder werden tijdens de vergadering de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de afgelopen onderlinge wedstrijden. Toon Baks was winnaar geworden van de Herfstcompetitie. Jan Maarse werd tweede en Jan von Kann was op de derde plaats geëindigd. Het ploegenkampioenschap werd gewonnen door Ploeg 1 (Stefan von Kann, Theo Baks, Jan Maarse en Anton van der Lee).

De finaleronde werd gespeeld in twee groepen. Stefan von Kann werd met tien punten overtuigend winnaar van de finaleronde groep A. Hij mag zich damkampioen van Beltrum noemen. Jan Maarse werd tweede met vijf punten. Toon Baks eindigde op de derde plaats met 5 punten. Willie Ribbers werd (na barrage) met acht punten winnaar van de finaleronde groep B. Jan von Kann werd tweede met acht punten en Anton van der Lee eindigde op de derde plaats met zes punten.

Daarnaast werd aan de winnaar van het sneldammen de wisselbeker uitgereikt. Winnaar van het sneldammen werd Toon Baks. Stefan von Kann eindigde op de tweede plaats en Willie Ribbers eindigde op de derde plaats.
Aan het einde van de vergadering werd aan Paulien Ribbers nog een cadeau aangeboden, namens de leden van DIOS Beltrum, voor de vele werkzaamheden. DIOS-Beltrum gaat nu met zomerreces en op dinsdag 29 augustus beginnen de dammers aan het nieuwe damseizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant