Het kunstwerk op de voorgevel van het gemeentehuis in Lichtenvoorde, net na de onthulling. Foto: Theo Huijskes
Het kunstwerk op de voorgevel van het gemeentehuis in Lichtenvoorde, net na de onthulling. Foto: Theo Huijskes

Veel belangstelling voor onthulling kunstwerk

Algemeen

'Samen leven op kleurrijke grond'

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - Onder grote publieke belangstelling en met trotse gevoelens bij de beide verantwoordelijke kunstenaars, is een bijzonder kunstwerk onthuld op de voorgevel van het gemeentehuis in Lichtenvoorde. Edwin Harbers uit Lichtenvoorde en Paul Wieggers uit Vragender hebben met het kunstwerk op smaakvolle wijze de acht kernen van de gemeente Oost Gelre met haar kleurrijke bevolking gesymboliseerd.

Voorafgaand aan de onthulling ging wethouder René Hoijtink nog even in op het feit dat het kunstwerk een plek heeft gekregen aan de voorzijde en niet, zoals destijds de bedoeling was, op het grijze vlak aan de achterzijde. "In al ons enthousiasme was er even geen rekening mee gehouden dat daar ook nog een brandtrap moest komen. Achteraf gezien is dit de meest juiste plek. Ook gezien Programma Lichtenvoorde, dat immers onder andere als slogan heeft: 'Geef Lichtenvoorde meer kleur'." De wethouder sprak waardering uit voor de wijze waarop het proces om te komen tot dit kunstwerk is verlopen, in goede samenwerking met de gemeentelijke Kunstcommissie.

De beide kunstenaars waren blij en vereerd met de opdracht, en zeker ook tevreden met en trots op het resultaat, en de vele positieve reacties. "De acht kernen zijn in het kunstwerk voorgesteld door cirkels en ovalen. Een door mensen gedragen samenleving in het groen van de Gelderse Achterhoek. Het resultaat? Een mozaïek, waarin dertigduizend stukjes glas zijn verwerkt", aldus het kunstenaarsduo Harbers en Wieggers.

Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant