Sporter van het jaar 2016 Jelle van Gorkom.  Foto: Theo Huijskes
Sporter van het jaar 2016 Jelle van Gorkom. Foto: Theo Huijskes

Jelle van Gorkom Sporter van het jaar

Algemeen

Litac 1 Sportploeg van het jaar

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - Jelle van Gorkom gekozen tot Sporter van het jaar 2016 in de gemeente Oost Gelre. Sportploeg van het jaar werd het tafeltennisteam Litac 1 en de eer Sporttalent van het jaar ging naar klootschieter Tim te Bogt. De huldiging in het kader van de Sportverkiezing 2016 vond plaats op de Markt in Lichtenvoorde, als onderdeel van de festiviteiten op Koningsdag.

Nadat alle genomineerden, familieleden en diverse genodigden in restaurant De Leeuw welkom waren geheten door Henk Heinst, voorzitter van de gemeentelijke sportverkiezingsraad, een dag eerder nog koninklijk gedecoreerd, trok het gezelschap richting Markt. Daar praatte Bjorn Koldeweij vanaf het Achterhoek Nieuws/Elna/podium het programma op vermakelijke wijze aan elkaar. Een programma waarin ook plaats was ingeruimd voor enkele sportdemonstraties en muziek van de formatie Bad Timing.

Burgemeester Annette Bronsvoort, die de prijzen uitreikte, liet weten veel waardering en respect te hebben voor het vele sporttalent op en voor het podium. "Wij kunnen vandaag alleen maar spreken van winnaars. In deze gemeente wordt het bewijs geleverd dat topsport hier floreert dankzij de op handen gedragen en goed georganiseerde breedtesport. Hulde aan het adres van alle sportverenigingen, groot of klein en in welke kern van deze gemeente dan ook."

Jelle van Gorkom
Vanzelfsprekend was er weer veel bijval van de aanwezigen voor BMX'er Jelle van Gorkom. De zilveren medaillewinnaar tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, die daarnaast een lange erelijst met nationale en internationale overwinningen heeft, onderging ook deze de huldiging op bescheiden en sympathieke manier. Hij gaf desgevraagd aan trots te zijn op deze titel: "Ik ben hiervoor weer graag naar Lichtenvoorde gekomen. Kan ik tegelijkertijd weer even bij pa en ma op visite gaan. Maar vanmiddag staat er in Arnhem al weer een training op het programma. Het seizoen is weer begonnen en in het weekend van 6 en 7 mei staat de eerste World Cup-wedstrijd op het programma. Ik heb er veel zin in. Ben blessurevrij en voel mij topfit." Jelle van Gorkom liet gerenommeerde sporters als Stijn Elferink (survival), Lynn Knippenborg (handbal) en Femke Stoltenborg (volleybal) achter zich.

Tafeltennisteam Litac 1
De vreugde was groot bij het eerste tafeltennisteam van Litac, dat met de prijs 'Sportploeg van het jaar' aan de haal ging. De uitverkiezing heeft met name te maken met het feit dat het team, bestaande uit Lars Banning, Rutger Carelse, Lode Hulshof en Kevin Pan, met coach Lars Wildenborg, in 2016 het Nederlands kampioenschap bij de jeugd in de wacht wist te slepen, na tal van andere successen. De tafeltennissers kregen het met deze prestatie voor elkaar om twee voetbalteams naar het tweede plan te verwijzen. In dit geval RKZVC 1, dat in 2016 voor de eerste maal in de clubgeschiedenis naar de tweede klas van de KNVB promoveerde en Grol onder 15 jaar, dat in 2016 onder meer Nederlands kampioen bij de jeugd werd. Het uitverkoren Sporttalent van het jaar (Tim te Bogt) bleef in de eindrangschikking een drietal andere talenten voor: Moïsa van Koot en Lois Nienhuis (voetbal) en Michel van Wijk (zwemmen). Moïsa van Koot en Lois Nienhuis van Longa '30 mochten wel de publieksprijs in ontvangst nemen. Tenslotte ging de vrijwilligersprijs van het jaar 2016 naar Andre van Bronkhorst van Longa '30 en de vrijwilligersgroep van LBC (Lichtenvoordse Badminton Club).

Sportploeg van het jaar 2016: Litac 1. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant