ZSOM in De Molenberg

Algemeen

GROENLO - Onderstaand programma van de ZSOM wordt in de komende week op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg te Groenlo.

ZSOM Regiojournaal
Ook in 2017 worden kijkers op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het regiojournaal.

Openluchtspel 'Ja Zuster, Nee Zuster'
Op dit moment wordt onder andere in Baak, Borculo, Hummelo en Markelo volop geoefend voor een openluchtspel, waarvan de ZSOM tv-opnames zal maken. Vorig jaar werd in het openluchttheater 't Galgenveld te Borculo een bijzonde openluchtspel opgevoerd en wel 'Ja zuster, nee zuster'. Het publiek ging in dit openluchtspel terug in de tijd en genoot van de bekende liedjes, welke gezongen werden zuster Klivia en de patiënten in Rusthuis Klivia. Wie kent er niet 'Mijn Opa', 'De kat van ome Willem', 'Duiffies' en 'Een stekkie van de Fuschsia'? Toneelvereniging Ons Genoegen en Buurtvereniging Dijkhoek hadden de stoute schoenen aangetrokken om een combinatie van de film en de musical om te toveren tot een openluchtspel. Deze week wordt het eerste bedrijf uitgezonden.

ZSOM Regiojournaal
Ook in 2017 worden kijkers op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het regiojournaal.

Opbouw de Matellier
Begin september werd er gestart met de bouw van het Cultuur Centrum dat de plaats van de Bron in gaat nemen. Er werd een diepe put gegraven, waarna het beton gestort kon worden. De werkzaamheden volgden zich in een snel tempo op. In november werden op de basisvloer de muren gestort en daarboven op de vloer voor het podium, waarna in december de bekisting werd geplaatst voor de tussenvloer. Daarnaast vonden restauratiewerkzaamheden plaats aan het oude gedeelte. Verschillende vrijwilligers van de bron staken ook hun handen uit de mouwen en verrichtten hand en spandiensten. De ZSOM volgt de bouw van dit nieuw Cultuur Centrum, welke 'de Matellier' gaat krijgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant