Grol speelt zich veilig door winst in blessuretijd

Algemeen

GROENLO - Grol speelt zich definitief veilig door 3-2 winst op degradant MvR. In blessuretijd wist Grol het winnende doelpunt te scoren.

Op zondag 7 mei stond de laatste thuiswedstrijd voor Grol van dit seizoen op het programma. Het kwam uit tegen MvR uit 's Heerenberg. MvR strijdt voor klassebehoud, maar moest dan minimaal winnen. Grol was al zo goed als veilig, maar een overwinning zou welkom zijn. Quint Kristen was geschorst en Jordy Oonk kreeg deze wedstrijd de voorkeur boven Mathijs Warnar. Johan Houben was na een blessure weer beschikbaar op de bank.

Grol startte fris en gretig. Een schot van Tim Leusink werd door de invalkeeper Fierkens bij MvR ternauwernood over getikt. Maar in de vijfde minuut was het dan toch raak, een afgeslagen corner werd door Wouter Rexwinkel genadeloos hard ingeschoten 1-0. Het leek een mooie middag te worden voor Grol. Maar zoals vaker dit seizoen kantelde de wedstrijd snel. Een vrije trap van MvR kaatste via de lat het veld in. Arbiter Baardman uit Arnhem zag vervolgens Ramon Landewers een overtreding begaan en MvR kreeg een penalty. Marc Pennard schoot beheerst binnen, 1-1. Na een goed begin van Grol kwam het initiatief bij MvR te liggen. Even later werd een bal van de lijn gehaald. In de tegenaanval werd een voorzet van Michel Kamphuis op maat door Wouter Rexwinkel gemist. Dit was wel het laatste wapenfeit van Grol in de eerste helft. Grol ging fouten maken en teveel voorzetten en passes kwamen niet aan. Vlak voor rust strafte MvR dit af door een vrije trap die bij de tweede paal vrij kon worden teruggekopt en door Leander Vink eenvoudig kon worden binnen getikt, 1-2. Er volgde nog een slotoffensief van Grol en Jordy Oonk schoot nog op de paal, maar de 1-2 was de ruststand.

In de rust werd Ramon gewisseld voor Johan Houben. Johan gaf wat meer rust achterin. Ook na rust maakte Grol in eerste instantie geen goede indruk. Er ging te veel mis. Maar met name Michel Kamphuis bleef er voor vechten, met rushes aan de linkerkant. En tien minuten na rust werd hij beloond. Op aangeven van Mart Zieverink schoot Michel uit de draai met een mooie boogbal onderkant lat fantastisch binnen en bracht de 2-2 op het scorebord. MvR zou gezien de stand nu moeten komen, maar het was verrassenderwijs Grol dat de overwinning opeiste. Er waren echter nog maar enkele spaarzame hoogtepunten. De wedstrijd leek voort te kabbelen naar het eind. Maar een kwartier voor tijd vloog de vlam alsnog in de pan, een fiks duel tussen de de MvR keeper en Michel Kamphuis op de rand van de zestien-meter. Het publiek wilde een strafschop, maar de scheidsrechter gaf corner en een gele kaart aan Michel. Deze corner werd slecht genomen en in de counter werd MvR gevaarlijk. Wessel Baarslag voorkwam samen met Bjorn te Braake een achterstand. Jordy Oonk had nog een vrije schietkans, maar schoot recht op de keeper af. Daarna leek Michel Kamphuis wederom neer te gaan in het zestien-metergebied, maar andermaal zag arbiter Baardman geen overtreding. Ver in blessuretijd, dat dit seizoen vaak leidde tot een tegendoelpunt, zat het Grol dit keer mee. Johan Houben stuurde Michel Kamphuis diep. Michel zag dat keeper Fierkens uitkwam en in de 94ste minuut werd de bevrijdende 3-2 gescoord. Dit was tevens de eindstand. Voor MvR betekent deze nederlaag degradatie.

Komende zondag, 14 mei, speelt Grol uit in Giesbeek tegen de andere degradant GSV '38. Aanvang 14.00 uur.