Afbeelding

Rode Kruis 150 jaar

Algemeen

WINTERSWIJK/OOST GELRE - Het Nederlandse Rode Kruis bestaat 150 jaar. Als onpartijdige organisatie helpt het Rode Kruisj iedereen in nood, over de hele wereld. Dus ook hier in Nederland.

Bij rampen, ook hier in Nederland, worden de vrijwilligers als eerste hulpverleners ingezet maar ook bij heel leuke evenementen, zoals de Nijmeegse 4Daagse en de Zwarte Cross. Tijdens Koningsdag was het Rode Kruiskorps aanwezig in Winterswijk tijdens de paardenmarkt, de kinderspelen en 'Winterswijk on Stage'. Daarnaast kent het Rode Kruis een 'belcirkel', zodat ouderen en eenzame mensen regelmatig door vrijwilligers worden gebeld, en worden vluchtelingen geholpen om weer in contact te komen met hun familie.
Maandag 8 mei was de start van het jubileumjaar. Bij heel veel gemeentes in Nederland is de Rode Kruisvlag vlag gehesen. Zo ook in Winterswijk, waar burgemeester Joris Bengevoord aanwezig was om even stil te staan bij al het werk dat door de Rode Kruisvrijwilligers wordt gedaan.
Het Rode Kruis is altijd op zoek naar vrijwilligers. Wie tijd kan vrijmaken om ouderen te bellen, of wie het leuk vindt om ook op evenementen te mogen staan als Eerst Hulp Verlener, kan contact opnemen met Jack Zoutman (jzoutman@rodekruis.nl) of Carla Böttcher (cbottcher@rodekruis.nl) van Rode Kruis Winterswijk/Oost Gelre.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant